Ut till stallet!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet: 24 Sept 2011
Nu ska jag till stallet och se om man kommer ut på nån ridtur i blåsvädret :) Kunde de inte bara frysa på nu så man slapp alla dessa leriga hagar?!!

Puppsen ♥


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet: 20 Okt 2011
Världens bästa bäbis på 13½ år ovan på bilderna ♥

Red lektion för Boel igår, och fick äntligen ett breakthrough! Hon gick som en klocka i slutet, glad och nöjd matte!! Hoppas att hon inte ska trilskas lika mycket nu i veckan så jag kan få henne lika fin då :) Bi körde mycket galoppombyten som jag tror var otroligt lösgörande för Playyan igår så får fortsätta nöta på de när jag är själv, dock har Play otroligt lätt för att byta och kan göra massa med byten utan man bett om de "när hon vet vad hon ska göra". Rolig pålla :) Ikväll blir det uteritt hade jag tänkt, hoppas blåsten avtagit bara för just nu känns de som storm här :S Blåser ju fan bort!

Bestämde med Stina att jag ska åka till henne och hoppträna på Söndag, wiiie :D

Nytt!


Om man skrollar ner till botten så hittar ni lite nytt i designen :)

Redigering


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Ibland kan det behövas lite redigering ;) Här är ett expempel när jag fått klona bort lite "störande" objekt!

Globen!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Bild från idag, blev dålig kvalité pga det började skymma snabbt när vi kom ut :(

Igår åkte vi från Västerås k 07.00 på morgonen mot Globen och var inte hemma igen förens kl 01.30, en riktig heldag de :) Hade galet roligt, fick se mycket fina hästar och sjukt sugen på att hoppa när vi var på morgonpasset som va fullt med hopptävlingar.. Därefter så såg vi küren och då blev man ju galet sugen på o rida dressyr också, inspration kallas de.. Och på kvällen va de skoj med ploj tävlingarna och showen. Längtar till nästa år! De ända som var drygt att de va helt sjukt mycket folk i annexet så man pallade inte va där så mkt, men kanske va lika bra för plånbokens skull. Hann ändå in där några svängar men fyfan de gick knappt att handla för de folk överallt, trampad på tårna av galna folk alltså! Hade svårt att bestämma mig vad jag skulle köpa men fick med mig en mössa, BR fashion benlindor, guldigt Swarowski pannband och nöd och näppe ett Equiline schabrak (fick leta som en tok efter den färgen jag ville ha eftersom den var slutsåld i full) Schabraket och pannbandet är på bilden ovan :)

Nu tar jag helg :)




Igår


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro
Hann aldrig och hämta ut mina täcken på Spiltan igår för jag blev tvungen att agera skötare åt Tinne så blev sen hem, ska gö ett nytt försök idag eller emorrn.. Red iallafall i ridhuset och träna på de Boel hade sagt och att inte ge mig förens hon blivit mjuk i sidorna.. Och banne mig, jag lyckades tillslut! Så himla skönt, jag vann över min lilla rödhåriga sto ;) Sura miner från Playyan blev de dock, men ack den som ger sig.. Idag så skrittar jag nog ut eller så får hon stå, ska även sto på söndag när jag är globen.. Men hon kan få två stådagar om de blir så, det har inte vart överflödigt med sånna dagar för henne på senaste!



Fina Play :)


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Sofie och jag klippte Play igår så nu är hon fin igen :) Dock så tyckte Sofie attt jag skulle klippa halva huvudet på henne, men jag tyckte inte detsamma eftersom hon blir så vit när jag klipper henne.. Borde inte de se konstigt ut? Halva huvudet rött och halva vitt? :P Nån som klippt en rödskimmel på huvudet nån gång? Hur blir det?
Iallafall så skrittade vi ut efter klippningen så hon fick röra sig efter dressyrpasset i tisdags! När vi kom tillbaka så passade jag på och frissera manen på henne så hon blev ännu finare :) Ska fixa till den mer idag när hon flaxat runt lite med den så man ser vart de behövs jämnas till. Ska försöka komma in i ridhuset och träna lite på va Boel sa, men skulle också behöva hämta ut mina täcken från spiltan där de vart på tvätt! Vi får se hur de går, brukar va svårt att komma i tid från stallet :P

Klipp time!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Nu om nån halvtimma bär det av till stallet för att äntligen få totton klippt.. Va inte kul igår att komma in med sjöblöt häst i svett så sent på kvällen :( Tar ju fan timmar innan hon torkar också så finns inge o snacka om.. Här ska de klippas!

Kämpigt


Nikon D5100, Tamron 10-24mm SP AF 3.5-4.5 Di-II LD IF
Bilden tagen från ett uteställe i Dublin när jag och Maria var där i Juli med mitt vidvinkel objektiv. Vill utomlands!

Play va som jag trodde helt bedrövlig att rida, fyfan vad jag fick kämpa! Hon släppte nått enormt mycket när vi körde förvänd galopp och ställde in henne i nacken, vilken skilland det blev. Vi körde även massa med galoppombyten med henne, vi skulle kanske köra lite serier med byten nån lektion eftersom Play är så himla duktig på de! Hon kan faktiskt varanat, har aldrig testat i varje :P Men efter timmen var slut så va hon sjukt mycket mjukare i munnen men fortfarande va de där lilla lilla kvar.. Så jag fick skritt-jobba henne under en 30-40 min in på de andras lektion efter mig och böja och ställa loss henne.. Blev mycket protester från Plays sida, gott tecken för då va hon på väg att släppa. Till slut så blev hon riktigt fin och jag fick avsluta.. Så nu har jag fått hemläxa kan man säga, gå in i ridhuset och ställa och böja sådär hela tiden och inte ge mig förrens hon blir mjuk. Om de inte hade förbättras tills nästa tisdag skulle vi tömköra henne och rida efter.. Tur att man har en sån hjälpsam och duktig tränare som kan muntra upp en när man sitter där på ryggen och allt känns hopplöst!

Again!



Hihi, gjort en ny header IGEN!! Hopplös är jag :P Men sjukt kul är de iaf!

Veckan


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Den här veckan ska jag försöka få Play klippt, kan tänka mig att hon kommer bli svettig ikväll den lilla tösen. Skulle vilja åka till Köping den här veckan istället för det inte blev nått i förra veckan.. Får se om de blir nått med de, men hoppas! Sen på söndag blir the Stockholm Horse Show hela dagen, ska bli riktigt skoj :D Shopping och massa med fina hästar! Lär ju bli bättre väder iår nu när de är så milt ute iallafall, förra året lyckades vi hamna i värsta snöstormen såklart! Bättre lycka iår!

Träning ikväll


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro Arkivet: 1 Juni 2011
Jahapp, tisdag igen då, dax för dressyrträning för Boel ikväll.. Känner mig inte alls taggad som jag brukar göra, hoppas bara på att Play kommer sköta sig så jag slipper bära runt på henne i ridhuset! Tagga tagga, detta ska gå bra! Skrittade ut både igår och i söndags, skönt o ta de lite lugnt.. Dock i söndags så var hon ju helt nipprig! De höll på o backa en transport utanför stallet och när jag skulle hoppa upp barbacka så explodera Play, stog och försökte resa sig och dra därifrån.. Fick hjälp o hålla henne still av Sofie så jag åtminståne kunde hoppa upp på henne från pallen (som hon innan höll på o välta med sina galenskaper). När jag väl hade kommit upp och Sofie släppte så kuta hon iväg och skutta runt, halft reste sig.. Lite gamla tendenser de där som man känner igen :P Sen kunde man ju garantera att hon skulle va spänd som en fjäder hela ridturen, och mycket riktigt! Inte den bästa dagen o rida barbacka på, men har man bestämt sig så har man :P

Foton från hagen..


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Vilket härligt väder de va här i lördags! Skönt med sol för engångskull i allt mörker. Jag red ner till paddocken och red lite. Gick faktiskt någorlunda bra mot slutet. Play har vart sjukt jobbig på senaste tiden, tar emot riktigt att gå ner och jobba henne för vet att jag bara blir frustrerad men måste försöka och vara helt iskall.. Många som ser henne när jag rider tycker att hon ser mjuk och lätt ut i munnen. Men de är bara en synvilla kan jag säga för fyfan hon är sjukt tung och dragig, och jag har jätte svårt att själv bli mjuk när hon hänger som en sten i mina händer just nu :( Man kan säga att vi är nere i en djup svacka nu, dock tycker jag hon går bra hoppningen fortfarande. Vet hur fin hon kan vara, kommer aldrig glömma känslan under det sista dressyrpasset för Boel i februari 2009 (eller var det 2010?). Hon var så himla fin och mjuk, allting funkade! Under perioden var hon mjuk redan när man tog tyglarna. Men veckan efter det började skade perioden som höll i sig till September.. Det går inte alltid som vill helt enkelt.

Chamir "lortgrisen" myser i hagen :)

Och Fame trycker i sig det sista av haghöt :P

Ängel <3


1984-2011
I fredags lämnade du oss i saknad för de eviga gröna ängarna. Kunde inte fått en bättre första häst änn dig Sivvo <3 Kommer alltid minnas dig.

Helg, mot stallet! :D


Uppdrag!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet: 3 Sept 2011
Efter jag vart och fotat min kusins lilla knytte så har hon fått många förfrågningar av hennes polare som också har barn om jag skulle vara intresserad av att fota deras bäbisar också, och de klart jag vill! Dock blir jagnervös bara jag tänker på det. Jobbigt att prestera när man måste. Men får ta många bilder så iallafall man kan få ett gäng bra bilder. Så nu skulle hon iallfall säga till dem att jag kunde! Spännande! Får se om jag klarar av de!

Sjukt bra!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet: 24 Sept 2011
Brist på nya foton! Ska försöka hinna ut i helgen medans de är ljust att fota lite. Kanske gå ut i hagen och knäppa lite bilder på alla hästarna i stallet? :) Nått borde man väll få till! Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med Play ikväll, har inget direkt sug till att gå in i ridhuset eller rida ut i mörkret.. Känns som Play har haft en väldigt lugn vecka hitills, men som sagt djuren behöver en lite paus från träningarna ibland som en annan. I helgen ska jag iallfall rida ut medans de är ljust och kanske ner till ridbanan om man ska vara så duktig ;)

Btw! Fyfan vad Breaking Dawn var bra! Dem andra 3 första har jag tyckt vart helt okej, rätt bra.. Men denna slog ju dem totalt, så jävla bra!! Tänker fortfarande på filmen, och är sjukt sugen på o läsa om böckerna igen nu! Vilket sug man kan få alltså!

Och ikväll får jag äntligen mitt förhandsbokade The Ledgend of Zelda: Skyword Sword till Wii! Nörd som man är så blir de nog en del spelande på de också i helgen efter mörkrets inbrott ;)

Inte som jag tänkte mig


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro Arkivet: 19 Juli 2011
Saknar att ta makrobilder, har inte blivit mycket med de nu på sista tiden! Är ju roligast på sommarn med alla kryp och insekter. KOmmer riktigt nära och ser hur snuskiga dem ser ut egentligen :P

Tog sån jävla lång tid att fixa transporten till besiktningen så jag var inte i stallet förens sent.. Sofie som skulle hjälpa mig klippa benen hade åkt hem, och en annan skulle ha klippmaskinen så¨får helt enkelt klippa henne i helgen eller nästa vecka.. Inte blev de nån ridtur heller, så får ta en snabbis tur ut idag. Har ju inte hela dagen på mig när jag ska på bion ikväll. Täcket provade jag iallafall, de  satt ju som en smäck :) Play är verkligen rätt modell för storlek 140 täckena, sitter alltid 100%! Hade funderingar på att köra Play till Stina i köping emorrn så hon kunde hoppa lite på henne, men jag vedne hur jag ska göra ännu.. Skulle ju va bra eftersom vi varken har hoppning på söndag eller dressyr på tisdag. Men vi får se helt enkelt!

Breaking Dawn


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Imorgon ska jag på bio, Breaking Dawn Part 1. Kommer bli spännande! Jag gillar filmerna, men jag ÄLSKAR böckerna! Så jävla bra, lättlästa som tusan. Så ser framemot de!
Nu ska jag iallafall strax iväg och ombesikta hästsläpet, vart problem med bromsarna.. Efter de bär de av mot stallet och klippa och prova täcken.. Känner på mig att jag kommer komma hem sent ikväll.. Skulle nämligen behöva skritta ut eller nått också! Vi får se hur de blir med de. Tjing så länge :)

1600!




Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro

Här kommer några ovisade foton sens tidigare i höstas! Har ej lagt ut dem pga min käre pojkvän som för övrigt är duktig på att fota, får inte glömmas ;) men jo han glömde byta ISO tal, därav kvalitén på fotona :( Dem hade vart grymt fina med all den färgen annars! ISOt ligger alltså på 1600! Mkt de!


Dock vet jag att Play gillade den här bilden mest av alla, den lilla norparn ;)

Kallt!


Nikon D60 Arkivet: Feb 8, 2010
Brrr! Va -2 grader nu när jag åkte till jobbet! Får hoppas på att de inte börjar regna och fryser på bara för jag har sommardäcken kvar på bilen, då blir de bambi på is :P Fint och frostigt ute iallafall! Man skulle va uppe i ottan med kameran, men man vill ju helldre knorra i sin varma säng så fort som möjligt den här årstiden :P
Btw så fick jag lite panik igår för jag inte hade ett bra utetäcke med hals tills idag när jag klippt henne! Nojig! Har bara för kalla täcken eller för varma täcken med hals som hon ska ha när de blir riktigt kyligt.. Så jag fick lov att speeda på som fan, och de är jag inte van vid jag som sölar på i stallet jämt :P Lyckades iallafall ta mig till Granngården innan stängning och få med mig ett Amigo 1200D Plus Medium 200g med hals med mig hem! Ville dock ha de med 250g men fanns ej :( Vedne om jag bara kan ha detta täcke eller om jag måste ha ett stalltäcke under.. För måste smocka på henne ett tjockare täcke inne nu också när hon är klippt.. Vilken jävla jungel de är :P Här kommer en bild på täcket iallafall! Tror ni Play kommer passa i de? :)

Färg & Ljus!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Från Arkivet. Tänk om det fortfarande kunde va så fina färger och sånt fint ljus ute?! När jag ser dem här bilderna kan man sakna "för-hösten" lite. Bilderna är från en hoppträning den 9 Oktober.



Klippa totto!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
I morgon är det dax för Play att bli klippt igen. Är fan 3e gången i år jag får klippa henne från topp till tå, nu får allt hennes päls ta att stannna i växt :P Så emorrn kommer kommer hon bli som bilden över, vit igen! Min lilla vita häst med huvet och benen doppade i choklad <3

Tisdag


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Skrittade ut en sväng med Sofie och Sandra igår i mörkret. Play fick ha sina nya reflexer på, såg ut som ett ufo i mörkret ;P Ikväll måste jag in och jobba henne en sväng i ridhuset för dressyr lektionen som skulle vart idag är inställd.
Och på torsdag ska jag på Breaking Dawen på bio, spännande ;)

Ny header, vad tycks?


Photoshooting!

Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
I söndags eftermiddag var jag och Fredrik hos min kusin och hälsade på! Blev fika och photoshooting på Wille! Vi var lite sent ute så de hade redan börjat skymma och bli mörkare ute. Jag brukar ha lite svårt att fota i dåligt ljus, men tycker att de gick väldigt bra igår. Fin skärpa på en del! :) Här kommer lite bilder på sötkillen!

Lör & Sön


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Hoppträningen blev flyttat från söndagen till lördagen istället, så blev en lugn fredags kväll med några polare! Kl 11.00 på lördagen hoppade vi som sagt, vi var bara 2 pers så vi körde lite markarbete med högre tempo och snäva vägar! Riktigt nyttigt och roligt! Har fin träningverk nu efter ;) En skön och dimmig morgon! Efter stallet var jag och köpte massa Müsli, benreflexer och reflexboots! Bra o ha nu i mörkret!

På söndagen var jag i stallet på förmiddagen och skrittade ut en sväng barbacka i solen, mysigt :)
2 bilder från söndagen Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro

William!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro

Vilodag!


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro ÄR HON INTE SÖT?!!!
Idag ska schnutti få vila, brukar låta henne göra det på fredagar delvis för hon ska ha en vilodag per vecka minst och brukar ha lite andra planer än vara i stallet en hel fredag kväll :) Får se om de blir nått dricka ikväll kanske eller om de blir lugna gatan!
Igår så var jag in i ridhuset och gjorde dressyrjobb barbacka, nyttigt för balansen och speciellt för mig som har snedrygg.. Fick testa Petras rakabett, fyfan säger jag bara sjukt fin blev hon! Har aldrig känt nån wow känsla sådär direkt på delade bett, typ tredelat eller kopparbett.. Har alltid velat testat rakt tränsbett efetrsom hon alltid fördelar trycket i munnen så bra på Pehlam stången jag rider henne på i hoppningen! Så blir att fortsätta på raktbett och se om trenden fortsätter!

Sugen ;)

Bild lånad från FotoKungen. Nikon AF-S 50/1.8G 1690:-



Favoritbilden just nu!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Vinterkänsla!

Kurs? Program?


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Har suttit och kollat på nätet efter "foto skolor", ska man läsa kurs eller gå ett program?! Så himla svårt att skilja på vilka som känns seriösa och inte.. Sen är man såklart för sent ute till den kursen jag hitta som lät okej. Vet inte heller vilken nivå man ska söka isåfall. Kan ju en del grunder men kanske inte allt? Lite drygt om man betalar för en kurs med bara reputation? Nån som har nått tips på lärorik kurs eller liknande?

Ett annat problem är att jag inte känner mig inspirerad just nu. Har inga idéer på foto eller så. Får väll rota igenom mina mappar jag redan har efter nått att redigera :)

Wiiie!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Taggar redan för hoppträningen på söndag :) Mitt ben ser ut som helvete men ont gör de iallafall inte! Sen ska jag nog försöka åka mer till Köping och träna så Play får lite skoj! På söndag ska jag försöka hålla mig kvar när hon gör sina 130 skutt över hindrena ;)

Sunny!



Nikon D5100,
Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Tog några foton på lunchen!
Vad skönt med lite sol för engångskull :) Ska till stallet sen och skritta ut på pållan. Vi red dressyr igår för instruktör så då är hon värd att lulla ut. Hoppas att de inte mörknar lika fort ikväll så kanske man hinner ut innan de blir bäcksvart iaf :)

Sommar


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro
SAKNAR SOMMAREN! Oh jag är nog inte den ända kan jag tro?!

Nov. 8, 2011


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Nu är snart har alla färgglada löv trillat av trädena. Nu börjar allt bara se brunt och dystert ut. Längtar tills snön kommer nu och gör det lite ljusare. Känns som man är inne på värsta tiden nu. Mörkt, dyster och vet att vi har hela vintern framför oss. Bara att bita ihop. Snart är de iallfall Stockholm International Horse Show, nått att se framemot :)

Ut i mörkret!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Tänk om de ändå fortf kunde va ljust på kvällarna?

Nu ska jag ta mitt pick och pack o åka till stallet och rida ut med Sofie och Plättan i mörkret. Blir nog bara en skrittur, skönt dock när man har ett stort fett blåmärke på halva insidan av benet fyfan.. Får se om jag kan vara med på dressyrlektionen emorrn. Ajja, PLING!

Mördbultad


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Här är ett kollage från igår när jag va hos min kusin på ½års och 29års kalas!  Är inte speciellt haj på att fota inomhus därav kvalitén på fotona!

Fick iallafall rejällt med däng i fredags av Play ;) Hon gjorde ett sånt sjujävla språng över en fet oxer så jag slungades ur sadeln rakt in i väggen och tappa hjälmen. Så är och har vart lite mördbultad under helgen. Fick även ett tramp på insidan av knät, yay :P Dock så var hon sjukt fin! Va ju sjukt varmt i ridhuset dock så hon blev lite mattare än vanligt.. Vi är ju inte bortskämda med värme i vårat ridhus direkt :P

Snart Köping!


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro
Nu jäklar ska jag gå och byta om sen åka till stallet och förberada Playyan. Ta in henne så hon får lite käk innan och få rent lergrisen ;) Sen blirre att åka vidare till Köping och hoppas på att hon sköter sig därborta. Spännande :) Hejhopp!

Full fart!



Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro

Har haft fullt upp idag på jobbet, farit hit opch dit. Inte hunnit tagit nå nya bilder heller, är ju skitväder också! Ikväll har jag iallafall kvällsfordring i stallet, så ska ut och köra lite med transporten innan och sen ställa den i stallet tills imorgon! :)

You are a shining light!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Åker sntrax till stallet, hejpa!


Min söta röda!


Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Skönt att komma hem från stallet i skaplig tid igår för en gångs skull, inte varje dag de händer! nU är det iallafall bestämt att jag ska åka till Köping och träna för Stina på fredag, wiiie!! Och sofie och Plättis ska också följa med, ännu bättre! Små tottosarna kommer nog bli glada att få gå i ett stort ridhus :D

Här är två bilder på Sofie och Plättisen! Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 


Kollage Sophia & Hugo :)


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro
Sophia i stallets lilla Hugo rätt nykläckt :) Nu ska jag till stallet, och Play ska få vila idag hon har haft ont om vilodagar nu senaste veckorna. Så nu ärre dax för tassarna att vila, tjohopp!

Dimmigt!



Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Tog lite bilder igår när jag kom till stallet, tjock dimma över fälten och fin himmel. Gillas! Fick ett par bilder i solnedgången hemma på Tidö får se om de va nått och ha. Annars så har jag fått Erika att följa med på träningen på fredag och hjälpa mig lasta, så då blir de verkligen av! Ska bli riktigt skoj att komma ut och träna lite med snuttan, det behöver hon verkligen. Hon har blivit svårlastad efter våra besök hos Strömsholms klinik, så nu behöver hon komma iväg och ha lite kul också :)