Frånvarande

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Pappas och Mats båthus här ute på Tidö.
 
Ja frånvarande från bloggen kan man ju minst sagt säga att jag vart. Men har haft en mysig jul här ute på Tidö med familjen, lugnt och skönt lite som på ett rehab. Imorrn flyttar jag nog dock in till stan med kissarna igen, och sen kommer även Fredrik hem från Småland. Men nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder, för det har blivit en del bilder här i dagarna :)


Ensam hemma!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G I brist på nya foton fick Fredrik pryda detta inlägget med bilder från i somras ;) Och Play fick visst va med på ett hörn också, visst ser hon liten ut på det kortet?!

Igår åkte Fredrik ner till Alvesta och kommer vara där i nio dagar framöver, så just nu bor jag ensam hemma med the kittens! Lite tråkigt men de är skönt att breda ut sig i sängen precis som man vill hihi.. Men i helgen tänkte jag ta mina små katter och allt pick och pack och flytta hem till Tidö under julen :) Så blir kul för Liten & Sookie o komma ut till lite större territorium.


Här varre snö ja!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Jadu såhär kan det se ut när de är "snöstorm" i stallet :P Och jag som hade tänkt att rida ut, det gick ju i stöpet direkt kan man ju säga så det fick bli ridhuset för våran del. Tråkigt nog tyckte jag inte Play kändes helt hundra så imorrn får vetrinären kolla på henne. Dock tror jag inte dom kommer ta så allvarligt på det eftersom hon varken är svullen eller halt.. Men nått fel är det iallafall, det vet jag! :/

 
 
 

Hjärtbokeh

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår kom jag hem lite tidigare (20.00) än alla andra dagar i veckan som har blivit väldigt sena. Så jag passade på att klippa och tejpa ihop en liten mall för att testa hjärtbokeh.. Och resultatet ser nu ju ovan, julgranen fick agera modell helt enkelt :) Kul att experimentera lite!

 

13 Dec

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Mycket hästbilder nu, men ni överlever väll hoppas jag? Haha.
 
Åhh nu längtar jag till helgen, men redan torsdag idag så snart så.. Har inga specifika planer som är 100% spikade, ska kanske ta kort på Elin och hennes häst annars vet jag inte så mycket.. Men blir nog att rida iallafall för igår var Play inte halt.. Hon får väll bestämma sig hur hon ska ha det, halt eller inte?! Haha nej då jag är glad att hon verkar fräsh igen (även fast jag hittade Cazira & Play i samma sjukhage igår... Suck! Att dom inte kan hålla sig från att spränga staketerna.. Och ja de va väldigt trångt med två hästar i en sjukhage). Dessa hästar -.-

 

Mina vill ha

Bilder lånade från scandinavianphoto.se och cdon.com
 
Varför måste allt med foto och hästar vara så dyrt?! Jag har verkligen valt dom dyraste hobbiesarna! Det här iallafall "mina stora vill ha saker".. Totalkostnaden för dom vill jag väll inte änns tänka på, tänk om man ändå var gjord av pengar :) Den externa hårddisken är iallafall ett måste att köpa för både min dator och min 500gig hårddisk är proppade. 


Skit också

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G

Jahapp då har man en halt häst då, inge roligt alls.. Ska se hur stumpan mår idag, om inte bättre så får jag väll ta ut vetrinären innan helgen. Hoppas på att de bara är nå små skit som hon åkt på, vill ju kunna rida henne i jul när man är ledig och för engåns skull har tid :(


Mammas Jultårta

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Här ovan kan ni se en skapelse som min Mamma har gjort, en så kallad Jultårta helt enkelt! Visst blev den fin?! Jag gav henne lite konstruktiv kritik att jag tyckte hon kunde ha gömt ståltråden lite mera som kottarna sitter i.. Då fick jag som svar att hon inte hade haft med sig glasögon när hon gjorde den, haha.. Roliga Mummi!


Fotodag!


I mellandagarna kommer jag ha en porträtt fotografering för meldlemarna i våran ridklubb, Eklunda Ryttarförening. Om folk anmäler sig det vill säga ;) Känns som en kul grej och väldigt lärorikt. Datum bestämmer jag/vi närmare eftersom jag har ingen lust att stå i nån snöstorm om vädret skulle bli så eller liknande haha :) http://www7.idrottonline.se/EklundaRF-Ridsport/Nyheter/Paganginomklubben/IntresseanmalantillFototraff/


Cissi & Cazira

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Här kommer tre bilder till sens i Lördags :) På tal om det så ska jag rida Cazira nu i veckans eftersom Cissi är borta på kurs med jobbet, ska bli lite roligt att sitta på nån annan häst en min egna lilla filur. Blir dock bara skritt eftersom hon har vart skadad dom senaste veckorna, och det är nog lika bra vi håller oss lugna för känner på mig att denna damen kommer vara som en duracellkanin ;) Sen kan vi ju lägga till att hon bara är 4 år och Svensk Varmblods Travare så det spritter nog i benen på henne till vardags också, haha. Söt är hon iallafall!


Underbart ljus

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Smakprov från idag
 
Idag fick kameran följa med till stallet för jag hade bestämt med Cissi att jag skulle fota henne och hennes fina Cazira. Himla roligt att få fota lite porträtt, och inte nog med de va de så jäkla fint ute! Minus 11 grader och solnedgång är tricket haha :) Nej men jag blev riktigt nöjd med resultatet och hoppas att Cissi också blev de, mer bilder kommer..

 

Redan Fredag!

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  En till bild på Sofie & Berra.
 
Shit vad tider går fort nu, men man ska inte klaga på de för det är ju underbart med helg! Dock har jag inte så mycket planerat faktiskt, med det känns otroligt skönt.. Hade velat åkt till Köping och hoppat men nej jag ger mig inte ut på hala vägar med transporten bakom. Så det får vänta helt enkelt. Får bli uteritter i snön i stället, de är inte så tokigt de heller :)


Snöstorm

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Helvete vad de stormar utanför, va sådär roligt att köra bil i morse.. Såg typ ingenting, snödrivor över hela vägen och snö i hela luften= snöblind. Tog mig ut helskinande iallafall även om man stod på bredställ då och då. Ser inte fram emot att åka ut till stallet i eftermiddag på dom små smala skogsvägarna. Men det här är väll bara början ;)


Stallmys

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G + Silverskärm
 
I söndags hade jag morgonfodring i stallet, kallt men mysigt kan jag säga :) Broddade på min lilla totto och gav mig ut barbacka på en sväng.. Fråga mig inte varför jag bestämde mig för att skippa sadeln för jag ångrade mig i efterhand iallafall haha.. Nipprig häst på hal bambi is är ingen hit men jag satt kvar iallafall! När jag hade släppt ut Play passade jag på att plocka fram min "lilla" kamera när de va så fint väder.. Sofie och Berra fick modella bland dom nerdalande snöflingorna, och en del av resultatet ser ni ovan :)


Magiskt

Nikon D800 & Tamron SP AF 90mm F/2.8 MACRO (1:1)  
 
Det bästa med vintern måste vara dagar som dessa, strålande sol, snö och många minusgrader. Men visst det känns för jäkla tråkigt att stå och skrapa rutan innan jobbet i sisådär -18 grader.. Men jag kan säga er att när jag väll satt mig i bilen och styrde ut mot landet i strålande sol och körde ibland snötäckta gnistrande åkrar så glömde jag faktiskt bort det där lilla jobbiga.. Det såg helt magiskt ut, önskar att jag hade haft tid att stannat och fota.
 
På tal om vintern så känns inte mina sommarbilder i headern så aktuella längre, eller hur? Måste fixas!


Purple

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G + Silverskärm
 
Halloj, hoppas allt är bra med er och att ni haft en fin helg! Själv har jag tillbringat min i stallet och hos fina Amandas frisörsalong som ni kanske ser :) Fick en riktig makeover med chokladbrun basfärg och lila undertoner och jag älskart! Kan verkligen rekommendera Salong Vasastaden, bästa bästa! ♥