Japan, Kitakamakura - Kamakura Del 3

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
När vi gick in genom tunneln kom vi ut till en liten marknad omringad av bergsvägen runt om. Vi kollade inte så mycket vad dom sålde för jag gick direkt till fiskdammarna där alla karpfiskarna va. Så fort man närmade sig så simmade dom upp till ytan och börja gapa efter mat, bortskämda med alla turister haha. Och dom var mycket större i verkligheten en vad jag trott!
 
Del 1: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-1.html
Del 2: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-2.html

Copyright

 
Tänk på att alla bilder här på bloggen tillhör mig och ni får inte låna dom utan att fråga om lov. Tycker det skulle va väldigt tråkigt att behöva sätta copyright loggor på alla bilder här på bloggen. Bildstöld anmäls.
 
 
Vill ni kontakta mig kan ni göra det på [email protected]

Ny vecka

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  1. Detaljbild 2. Karin Fromell som är en av mina favorit ryttare, tycker hon rider så himla mjuk och fint och inte nog med det så har hon ju så snygga hästar! Mycket bilder från Sundbyholm nu men de är liksom det som jag har mest av i arkivet, ni får helt enkelt stå ut ;)
 
Ny vecka och nya möjligheter eller vad säger man? På onsdag ska jag äntligen få ett viktigt besked, blir det inte posetivt den här gången vet jag hur jobbigt allt kommer kännas, så håller tummarna till max nu.

Bravour 1197

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Va en snabbis på Sundbyholm igår igen och fick se min favvis Bravour som gick 0+0 i 140 klassen, woop woop! Sen åkte vi hem efter den klassen för vi kände oss helt kokta sens solen dagen innan. 
 
Är det nån som var med och tävla på Sundbyholm (har bilder från Strömsholm och Jumpclub också) så kan höra av er om bilder på [email protected]
 

Sundbyholm

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Två foton från dagen.
 
Idag har jag vart ledig (så skönt) och befunnit mig borta i Sundbyholm på SM hela dagen. Och ja vi hade ju tur med vädret iallafall, 30 grader vilken hetta. Lite små bränd på ryggen även fast vi smörjde in oss, men men.. Ska nog tillbaka en snabbis imorrn och kika lite igen så nu måste jag släcka och sova om jag ska orka med morgondagen, natti!

30 sekunders experiment

Nikon D800 & Tamron SP AF 90mm f2.8 Di MACRO 1:1 Slutartid på 30 sekunder
 
Igår begav jag mig ut till Östra Mälarstrand med Cissi och Fredrik som följeslagare för att experimentera lite med kameran och stativet. Har alltid velat testat tagit kort på vattnet med lång slutartid så jag bestämde mig för att jag banne mig skulle testa det igår. Dock var det väldigt stilla på vattnet så det var inte mycket vatten som sköljde över stenarna som jag ville men jag tycker det blev rätt häftigt ändå, ser nästan ut som vattnet lyser. Helt klart inte sista gången jag testar på det här, nästa gång åker jag ut när det är lite mer vågor på vattnet och ser hur resultatet blir då (drömmen hade ju vart att ta kort på vattenfall med lång slutartid men de är inte så gott om dom här i vässan haha). Dock är det högsta på inköpslistan en fjärrutlösare till kameran, ett måste vid sånna här fotograferingar.

Japan, Kitakamakura - Kamakura Del 2

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Här kommer mer bilder från dagen vi va på utflykt i Kamakura. Här har vi kommit ur skogen som jag jag la ut bilder ifrån i det förra inlägget. Ja ni ser ju hur fint det va att kliva ut i detta solsken och se alla fina rosenträd. Runt omrking var det många som satt och vilade upp sig efter promenaden och bara innjöt den fina och rofyllda omgivningen. Vi satte oss också ett tag och tog det lugnt innan vi gick runt och kollade på allt och plåtade såklart. Efter vi var klara började vi bege oss neråt igen, vägen ner var rätt stup så det var nästan ännu jobbigare än när vi gick uppåt tycker jag. Efter vägen hittade vi ett litet kryp in genom bergsvägen som ledde in till små byggnader och dammar med karpfiskar jag ska visa dessa bilder i nästa inlägg.

Del 1: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-1.html

SM i helgen

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Va till Vänsta i lördags och kikade på två klasser, många fina hästar som vanligt!
 
I morgon börjar SM i hästhoppning på Sundbyholm, tänkte åka dit på fredagen och sen blir det nån dag i helgen också. Kameran åker med såklart :) Och det obligatoriska sällskapet är ju såklart bästa Cissi!

Fullmåne

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Vy från stallet igår kväll.
 
 

IddeBidde

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8
 
Lyckades fånga "lilla" Idefix aka Bidde som han numera kallas på några enstaka bilder häromdagen när vi satt på Cissis balkong. Så fort jag tog fram kameran sprang han iväg och gömde sig. Ser samma tendenser med alla djur runt omkring mig, kan det va så att dom tröttnat på mig och min kamera haha. Men visst är han fin?! Farbror Bidde!

Japan, Kitakamakura - Kamakura Del 1

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Äntligen har jag tagit tummen ur arslet och börjat redigera bilderna från våran underbara resa till Japan som Fredrik och jag va på i april.. Bilderna ovan är från en stig som vi gick för att komma från Kitakamakura till Kamakura över ett litet berg (eller om det var en jävligt stor kulle?) Kolla lutningen rakt ner brevid stigen liksom?!! Hade man tagit ett snesteg där hade man ramlat jävligt många meter ner kan jag jag ju säga. Och på bild nr.2 ser ni en japansk tant (över 70 bast iallafall) som brassade om oss efter en uppförsbacke när vi var lite sega i benen, vilken kruttant va. Tog cirkus 30-40 minuter innan vi kom ut ur skogen då kom vi ut till ett litet tempel med rosenträd jättefint. Bilder därifrån och från resten av turen kommer i senare inlägg.
 
Japan ♥

Spontantripp till Folkärna RS

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Linnea Hillring till höger.
 
I Söndags drog Cissi och jag på en liten spontantripp till Dalarna för att kika på tävlingarna i Folkärna på Isaksbo Gård.. Kan man inte åka till Falsterbo får man åka nån annan stanns! Dock kom vi iväg lite sent på dagen och inte nog med det tog vi en liten klumpig väg dit som tog ganska mycket längre tid en den riktiga. Så vi hann bara se en klass lite tråkigt när man åkt så långt, men så är det när jag och Cissi är på äventyr, allt går ju inte bra haha. Men nu vet vi ju iallafall vägen dit och i år går Morganhäst Riks på samma ställe så om vi blir sugna att åka då så behöver kan vi ju rätt väg ;)

Raggarfest

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Bilder från förra helgens galej.
 
Inte suttit framför datorn ett smack under helgen så himla skönt och lördagens väder va ju sååå kanon! Dock spenderade jag dagen med att storstäda stallet så nu är det så fint så bara målningen kvar.. Och på kvällen åkte jag och Fredrik med Cissi och Mika ut till Björnön och tog et kvällsdopp i det blå! Eller ja, jag och Cissi grabbarna va chicken och stanna på land ;)

Ute bland rapsen

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Tog med mig kameran häromdagen på en promenad efter dom andra som red (gud va jag saknar att också få sitta på min pålla :'(  ) Vi begav oss ut på rapsfälten och tog några snabba kort och jag kan säga att jag fick kämpa runt i dom höga växterna och rev upp hela benen. Men vad gör väll det när man får lite härliga sommarbilder?
 
 

Cissi och Cazira

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Fina Cissi och Cazira från igår.
 
Vet inte vad jag ska säga riktigt.. Just nu känns allt tröttsamt och hopplöst, känslan att få sjunka ner i ett hål och gömma sig hade vart skönt. Och det är ju en bra känsla eller?! Njaa. Antar att det är bara att bita ihop och köra på ändå, hur många gånger ska man orka göra det?
 
Depp-inlägg ja, men kan man inte få ha tur nån gång?! Som sagt nu biter vi ihop..
 

Into the shining sun

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8 
 

Magiskt ljus Del 2

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8 
 
Tur jag har Anna som ställer upp som modell för mig och går runt i högt gräs upp på stenar med sina höga skor för jag ska få fotografera lite porträtt i det fina motljuset. Och visst blev det fint?!
 
Och inte nog med det så klarade hon sin uppkörning idag till körkortet, så grattis till henne ♥

Magiskt ljus

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  
 
En bild från gårdagen ute på Tidö när vi var på raggarfest, det kommer mera vill jag lova för ljuset ute va ju helt magiskt igår ♥ Det bästa med svenska sommaren är nog dagar som igår.
 
Förutom att jag vart ute i det fina vädret så har jag tillbringat dom timmarna jag vart inne framför datan med Walking Dead på skärmen och nu är man helt stucked. Så då vet ni vad jag gör om kvällarna här framöver haha.
 
 

Sommar på Tidö

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Översta bilden är från Midsommardagen 2010 (Nikon D60 & vidvinkel), resten nytagna.
 
Nu på sommaren så kan man verkligen längta tillbaka när man bodde hemma på landet och inte i en varm liten etta i stan även om det är väldigt bekvämt annars. Saknar att kunna sitta ute (med alla mygg, haha nja) på kvällen och njuta av dom fina kvällarna. Tur att man kan åka hem till mamma och pappa här ute på Tidö ibland och injuta den fina naturen.
 
I helgen kommer vi iallafall tillbringa lördagen därute för då ska vi på 50års fest hos min faster med Power Meet tema eftersom det håller på under tiden. Ska nog pimpa upp mig lite 50-tal så gott det går haha. Ska försöka fånga Anna på bild också då jag är sugen på porträttfoto ;)

Fin omgivning

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Jäklar vad fin och påkostad anläggningen på Jumpclub är, och inte nog med det är omgivningen väldigt vacker och lugn. Drömställe helt enkelt. Och på bilden är det Assarsson och Bravour som hoppar hus över 140 hindret!
 
Funderar på om jag ska åka och fota nån dag under dressyrtävlingarna i Dyltabruk, nån som ska dit?

Baståsen & Jumpclub

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Vänster, Carina Axling i dressyren i lördags och till höger Linnea Hillring i 130 klassen i söndags, det är hennes syrra jag köpte Play av för 10 år sen :)
 
Efter den här helgen är man mer trött en uppvilad, jag och Cissi har farit runt på både hopp och dressyrtävlingar lördag- söndag. På lördagen åkte vi och kollade på Msv dressyr uppe i Baståsen, intressant. Och gud vad man längta tillbaka till terrängträningarna jag och Play va på där för några år sen.. Men men. På söndagen spenderade vi hela dagen på Jumpclub i Enköping och kollade på hoppning. Idag har man riktigt ont i höften efter att suttit på den knöliga marken i x-antal timmar, pjuh!