Hemma igen!

Kom hem till Västerås idag efter att suttit på massa med skrot-tåg halva jävla dagen! När vi kom hem åkte vi bara och dumpa av packningen hemma och tog bilen som var helt igenisad (fick skrapa inssidan av framrutan!) till Erikslund. Vi åkte dit för att handla alkohol på Systemet, tror tammefan hela jävla Västerås var där förfan.. Helt galet, slutsålt och mega långa köer.. Så går de när man är där i tid innan högtider, yeah!
Men iallafall, efter de åkte vi till Media Markt och köpte mig ett objektiv för mina 4 presentkort jag hade.. Blev ett Nikkor 50mm f/1,8G, mycket glad :D Äntligen som sagt! Så nu vill jag ta massa med porträtt bilder ju! Dock inte så många som vill ställe upp som modell så får tvångsfota kissorna här i lägenheten ;) Och då kan de ju vara skönt med ett ljusstarkare objektiv som sagt!

Här är ett smakprov med den nya objektivet! Lite mycket kattbilder just nu :P

Alvesta

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Sitter i Alvesta nu, åkte ner hit i tisdags! Har både katt och hästvakt där hemma som tar han dom de små pärlorna ;) Vi åker dock hem emorrn förmiddag till Västerås.. Så blir att fira nyår hemma i Västerås, har ju dock inga planer :S Kommer nog bli lugnt trots allt!
Föresten så var jag till Media Markt här i Alvesta igår och skulle köpa mig ett objektiv, antingen de 50mm eller 35mm 1,8.. Men självklart med den turen man har så fanns ju fan ingen av dem :( Ledsen i ögat! Så får kolla om det finns hemma i V-ås.. Hon vi snacka med på Media Markt tjabbla om att Nikons lager hade legat undervatten, så dem inte kunde leverera ut nått till butikerna?! Och påstod att objektivena kunde va slut på många ställen, hoppas ej på att hennes teori stämmer!!

Julafton

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Hemma från en fullspäckad julaftons kväll på Tidö :) Trevlig och mysig kväll med massor av paketöppning eftersom småttingarna fick sjukt mycket presenter! Nöjd med mina presenter jag fick.. Och de blir förmodligen inhandling av nytt objektiv snart med mina presentkort jag fick :D
Play har lite små semester nu över jul när jag inte hinner rida, och det kan hon fan behöva lite också :) Hon fick iallafall julklappar också! En brun discogrimma, ett läder grimskaft med kedja på och 3 godispåsar! Nöjd heeest :)

Sista rycket!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet
Som sagt, sista rycket nu! För från och med emorrn är jag ledig tills den 9 Januari :D Inte dåligt! Ska fira jul hemma på Tidö-Lindö för sen i mellandagarna åker vi ner till Fredriks familj i småland.. Så då kommer min kusin Erika få va plast-morsa åt min tottohest i några dagar :) Så blir lite hästledig, inte varje dag man är de direkt! Stallet varendaste dag annars liksom :P Kommer hem innan nyår iallafall, sen har jag skrivit upp mig på hoppträning i Köping den 6e januari så får hoppas de inte är skitväglag då så jag verkligen kommer iväg!

Tiden springer iväg!

Kommer ihåg när jag tog den här bilden, de var den 2 Juni. De va sjukt fint väder ute, en riktig sommarkväll alltså, och de roliga känns som att de va så nyligen?! Tiden bara rinner iväg, de är ju fan ett halvårsen till och med mer. När jag tog den här bilden hade jag  min D60 och mitt 90mm macro objektiv, men de funka ju också :) I slutet av Juni köpte jag min 5100 kamera innan jag åkte till Irland på semester.. Och i augusti köpte jag mitt 70-200mm/2,8 objektiv. De var inga billiga inköp direkt fyfan :P Men lätt värt de 13.000:- jag fick punga ut för prycklarna! Fan att man håller på med de två dyraste hobbiesarn, foto och ridning.. Som gjort att inte ha nåra pengar kvar på kontot!

 

Får inte glömma min underbara Mackie heller ♥

 


Fota inomhus!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Tog den här bilden igår på Sookie-pookie när hon låg på soffans armstöd.. Ett jävla under att den blev skarp alltså :P Fyfan jag är värdelös att ta bilder inomhus.. Hatar de där långa slutartiderna man måste upp i.. Ska försöka börja fota lite mer inomhus hemma för att lära mig mer.. Har aldrig hållt på o fotat iomhus mycket innan, så de är väll därför man är så kass på de kasnke :P Bara att böärja träna på't! Kissorna får helt enkelt ställe upp som modeller lite då och då. Kan ju säga att de inte va speciellt roade av de igår :P

Ikväll ska jag rida privatlektion igen för Boel.. Ska bli skojsigt :) Kände på Play lite igår i skritt och trav i ridhuset.. Rätt fin faktiskt, lite smått hängig på vänster hand dock.. Men de löser vi nog ikväll hoppas jag! Det blir sista träningen innan jul, Play kommer nog få 2-3 dagar i rad med vila där vid julafton.. De är hon värd :)

Schne

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Snö och en mistel, lite julfeeling iallafall :) Ja, tänk att de bara är några dagar kvar till julafton! Fan vad fot de här året gått, iallafall sista halvåret! Svischad förbi bara! Men de är skönt då kanske de kan bli vår och sommar snart då? :)
Bokade tid för klippning och färgning tills på fredag, ska bli riktigt skönt att få håret fräscht igen.. Och jag vet precis hur jag ska färga, ska bli kul o se slutresultatet :D Då blir man jul och nyårsfin iallafall :) Får oengar till färgningen av mamma och pappa i julklapp en dag förtidigt, gött!
På fredag börjar min långledighet också förrresten :D :D Happyface!

NU är snön och blasket här!

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Äntligen lite snö! Vet dock inte om hästarna tyckte de va lika kul men :P Synd bara att om smhi har rätt kommer snön försvinna tills Julafton på lördag :(

Fick iallafall några snabba bilder av Playis bland snöflingorna igår när jag va där och fixade lite :) Hon fick stå igår för va inte direkt sugen på att ge mig ut i blasket plus att hon var så himla duktig på hoppträningen i Köping i lördags.. (höll dock på att flyga av igen, va millimeter ifrån att tugga sand alltså! Play får låta bli att hoppa 130-140 över ett 90cm hinder när hon kommer för långt ifrån! Går ju faktiskt att lägga in ett till litet språng emellan när inte hindret är så högt! Men tydligen roligare att hoppa mega högt och 7 meter långt istället så mamma håller på o druttar av :P)

 


Ny Design :D

Nu har jag äntligen fört över min helt sprojlans nya design hit ;D Vad tycks? Wiiiiee :)

Min Kamerautrustning!

Nikon D5100

Är väldigt nöjd med min D5100. Känns som man kan göra det mesta på den. Känner stor skillnad med skarpheten i bilderna mellan min D60 och denna.. Dock är ju en önskning att gå upp på en bättre kamera redan nu.. Men som sagt dem kamerorna ligger på minst över 10.000:- om inte 15.000:- så de får nog vänta ett tag :P
Men trivs väldigt bra med denna, gillar den svängdbara displayen som man kan skydda mot repor och damm genom att vika runt den.. Sen är de även skoj att man kan filma i HD med den (borde visa er nångång!).. Jadu, en bra kamera helt enkelt! Tror den va en nyhet när jag köpte den i juni :)

D5100 är en avancerad systemkamera med oöverträffade egenskaper som stimulerar din kreativa sida och hjälper dig att skapa stillbilder och filmer.

Den utfällbara och vinklingsbara monitorn hjälper dig tillsammans med kamerans D-filmfunktion att skapa unika bilder ur alla vinklar. Med hjälp av en specialeffekt kan du skapa magiska stillbilder eller filmer. Med HDR-funktionen kan du ta stillbilder med fina detaljer av motiv med hög kontrast. Källa: http://www.fotokungen.com

Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro

Dett är helt klart det bästa inköpet i kameraväg jag gjort :) Fick betala 7.000:- för detta, kostade dock upp mot 9.000:- för några år sen.. Har hört att dem slutat tillverka modellen som dock är helt idiotiskt tycker jag.. Vet ej 100 om de stämmer men illa är det om de gör de :P Antar att de ska komma ut med nån ny version av den.
Två bild tagen med detta objektivet:

Tamron SP AF 90mm F/2.8 MACRO (1:1)

Detta är mitt Macro objektiv (som jag tycker alla borde ha ett, sjukt skoj att fota med!) Väldigt bra objektiv tycker jag! Skarpt och lätthanterligt! Använder det mest på vår sommar perioderna när det finns mycket insekter och blommor att ta kort på :P Alltid kul att se saker och ting på ett nytt sätt genom macro!
En bild taget med detta objektivet:

Tamron AF SP 10-24/3,5-4,5 Di II LD IF till Nikon AF

Dett objektiv gillar jag också skarpt! Riktigt toligt att ta landskapsbilder med.. Blir mest använt när jag är på resa och är uppe bland berg eller häftig natur. Men finns även andra tillfällen jag använder vidvinkeln, tex på jobbet mm.. Har dock blivit mindre använt efter jag köpte mitt Tamron 70-200.
En bild taget med detta objektivet:

Nikon AF-S DX 55-200/4-5,6G ED VR

Detta objektiv använda jag en del förut när jag skulle ta kort på djur, tex på Play när hon busade i sommarhagen och lite så.. NU har jag dock ingen användning för de när jag köpte 70-200mm så de blir nog av att sälja av de inom snarframtid :)
En bild taget med detta objektivet:


Nikon AF-S DX VR 18-55/3,5-5,6G II

Detta objektiv köpte jag till min första kamera som säkert många andra också gjort.. Skulle vilja få iväg de här objektivet och min D60 för en billigare peng!

Nikon D60


Min alldra första systemkamera är detta! Hade den iallafall 2-3 år innan jag graderade upp mig.. Förträfflig nybörjar kamera.. Ska försöka sälja den vidare om nån är intresserad eller på tradera får se hur de blir :)

2 år sen..


Nikon D60
Idag, just idag är det exakt 2år sen min farmor gick bort.. Känns så nyligen men ändå inte, känns inte som hon är borta, känns som hon fortfarande sitter uppe i sitt hus.. Men tyvärr är de ju inte så, men hon har det bra där uppe i himlen med farfar ♥

& förövrigt är min design typ klar nu, iallafall när som! Så blir nytt nu i helgen eller efter helgen, spännande va? :) Kika in så får ni se den. Nu strax tar jag helg och åker till stallet och myser med Playis!

Trevlig helg!

Ny design


Håller på med nya designen, går lite framåt faktiskt.. Ännu inte nöjd ;)

Namnsdags vovven!


Igår hade den här lilla plutten namnsdag :) Världens bästa vovve! ♥

Jag pratade med Stina igår också så jag och Sandra ska åka och hoppträna på lördag, wiiieee! Längtar! Alltid lika roligt att hoppa för Stina, hon är så jädrans härlig! De ända som är synd att de inte är närmare till Köping alltså, då hade jag kunnat tänkt mig åka varje helg, nu blir det nog typ varannan iallafall :) Är ledig 3 veckor i vinter då kanske man kan passa på att åka lite också!

HAHA! Kolla vad Nikon postade på facebook! Skulle vara skoj att göra ett eget försök! http://www.diyphotography.net/how-to-bake-a-nikon-cake


How To Bake A Nikon Cake

Bild lånad från: http://www.diyphotography.net


Fixa fixa!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Bild på Fredrika ;)
Igår satte vi oss och försökte ta tag i en annan design till bloggen, går sakta men säkert för de buggar så himla mycket så behövs mycket trix för allt ska hamna på rätt ställen och dylikt.. Försöker komma på lite detaljer som man kan använda sig av så att de ser lite proffsigare ut, men inte lätt :S Mycket jobbiga kodningar, vi får se hur de blir..

Ikväll ska jag iallafall rida privat dressyrlektion för alla de andra är krassliga så dem inte kunde vara med.. Ska bli kul, sist jag gjorde de tog vi många steg framåt :)

Skit blogg..

Blir galen på min blogg :( Designen bara fuckar hela tiden för mig, så vi håller på att göra en ny sakta men säkert som kommer få ersätta den här skiten.. Tråkigt när de ska va nått knas hela tiden..

Bra helg!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Här är en bild från igår när jag skrittade ut barbacka i kylan. Blev riktigt kallt i blåsten!

Hej hej, länge sen man skrev nått här känns de som.. Dåligt av mig men vafan har inte haft nått att lagt ut plus att man haft fullt upp i helgen..

I lördags var vi 5 styckna iväg till ett fullsatt Globen på Paul McCartney, oförglömligt! Sjukt jävla bra! Riktigt kul att fått sett en av sina största idoler, trodde aldrig att jag skulle få se han live! De roliga är ju att på aftonbladet och expressen som jag kollat på så har han inte fått nå bra recentioner.. Helt sjukt, dem måste va dumma i huvudet eller inte alls ett riktigt fan. Jag tror nog alla i Globen va mer än nöjda efter 3 timmars underbar konsert :)

Här är lite videos med Wings, The Beatles, Macca, The Fireman ♥











Noll inspration.


Nikon D60 Arkviet: Midsommar 2010.
Står totalt still i mitt huvud nu.. Inga nya bilder att lägga ut, blir bara gamla skit bilder, därav uppdateringen är som den är :( Tex den ovan från Midsommar 2010 precis innan hemgång där på natten, otroligt väder! Trivs inte heller med min design på bloggen (därför jag gör om den hela tiden) den ser så plåttrig ut, spec nu när de är snö o skit på den.. Men annars också! Vilka problem jag har, haha! Men på lördag blir jag nog glad iallafall för då bär de av till Globen återigen, men denna gång för en storslagen konsert, likey :)

Brr!


Nikon D5100 & Tamron AF 90mm f/2.8 SP Di macro
Slutar strax och då ska jag in och ta de lite lugnt innan de blir helkväll i stallet.. Känner mig inte ett dugg lockad faktiskt eftersom man typ fryser ihjäl så fort man sätter foten utanför dörrn :P Har man ett ansvar så har man ;)

Gonatt!

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Sitter och kollar på Rango på Blue Ray :) Men nu är det dax att stänga av min dyrbara MacBook och sössa ;) Jobb, dressyrlektion och kvällsfodring emorrn, lång dag. Wiiee... :P Ajja, gonattis

Kyla!


Nikon D60 Arkivet: SJUKT längesen!
Äntligen har det kommit lite kyla till Västerås :D Nu är de bara snön som fattas! Dock behöver det inte bli halt på vägen tycker jag, slirade redan lite i två svängar imorse, man ät van att bara kunna köra på när de vart så milt ute och på vägarna :P Dax och ta de lite lugnt!

Gick sjukt bra igår på träningen, Play va så himla mjuk och man upplevde verkligen hjälperna mellan hand och skänkel, helt ledlös nästan ;) Rolig träning också, älskar ridhuset som är så stort och sjukt bra underlag! Vi ska fortsätta åka dit så länge vädret tillåter de :) Plus att hästarna va sjukt duktiga att lastas, tror dem gillar att komma iväg och hoppeli lite!

Här kommer en jullåt som jag gillar :P

Köping imorrn!

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Verkligen dax att sova nu, eller ja jag skulle nog vart i säng redan för länge sedan ;p Jo... För emorrn blir det hoppträning i Köping, wieee! Ser framemot de som fan för Play va så himla fin idag när jag red dressyr i ridhuset, så himla skönt att det börja släppa lite nu! Ska försöka hålla mig fast i sadeln den här gången och inte tugga grus ;) Bye

Ny tillskottet! :D

Kolla, kolla ;) Trivs som fisken i vattnet med min nya MacBook Pro :D

Specifikation:
Processor: Intel Core-i7 2,40GHz
Minne: 4GB DDR3 1333MHz, MAX. 8GB
Hårddisk: 500GB S-ATA (5400rpm)
Grafik: Intel HD-Graphics 3000
Skärm: 13.3" LED Glare (1280x800)
Övrigt: WLAN-N, G-bit LAN, 2xUSB, Thunderbolt, webbkamera, Bluetooth, Fire-W, Kort-Läsare.
Vikt: 2.04 kg
Batteri: Upp till 7 timmars driftstid.
Operativsystem: Mac OS X Lion

Problem med snön

Som sagt, har haft problem med mitt snöande här på headern! Snön krockar i scripten med min rörliga header som jag hade innan så den börja hacka, så så fort jag kodade bort snön som faller funka den normalt igen.. Men envis som jag är ska jag promt ha min snö fortsätta falla här på bloggen så Fredrik gjorde en Flash av min header så dem inte skulle krocka.. Snällt av han, men dock efter den långa tiden han lagt ner på att göra den och lagt in den på bloggen så blev det att snön inte föll över headern bara i bakgrunden :( Inte okej! Googlade om flash o script och då kan man tydligen inte (vad vi förstått) lägga nått över en flashbild så jag fick alltså lägga in en stillbild här som header tills vi klurat ut nått eller tills julen är över och de snöat färdigt här :P Vill ju ha de fint och snöigt här :D

Säg till om ni har nått problem med tex min bakgrunds bild eller så för den har också krånglat!

1 december


Nikon D60
Här på bloggen har iallafall snön och julen letat sig fram, hoppas ni gillar det :D

Pengar..


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Arkivet: 3 Sept 2011
Sitter här och drömmer mig bort på SIBAs hemsida där dem har en MacBook Pro som de är erbjudande på t.o.m imorgon :( Vill ha!! Min egna data där hemma är ju helt nergången och dör väll närsom så skulle ju va perfekt att köpa den här nu, men böhever ju pengar till julklappar och dylikt den här skit månaden också :( Deppigt! Om det inte blir en data då får jag väll tröst köpa mig ett Nikkor Nikon 50mm 1,8G objektiv, eller hur? Låter bra.

Vedne va jag ska lägga ut för bilder heller för ej haft tid och tagit nya på helgerna och plus att de är mörk när man slutat jobba.. Sen är jag ingen höjdare på inomhus bilder heller :P Inte min grej heller!

Pink Floyd - Money  Passande!

Bara snön som fattas!


På tidö är julstjärnorna uppe och här hemma så är julgrannen klädd (lite tidigt kankske :P). Så nu är det bara att vänta in kylan, julen och snön! Tråkigt med de dystra utseendet utomhus :( Får ingen insration att fota alls.. Nu vill jag ta snö bilder på bäbisarna och tottosarna i hagen! Pudersnö beställt!