Mörkt och jävligt

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  En till kattbild, dock är det stallkatten Nisse som fick ställa upp som modell denna gång.
 
Jaaadu, här var de dött minsann.. Snart en vecka se man publicerade ett inlägg här, dåligt av mig. Men de är inte lätt när insprationen ligger långt ner i källaren och allt känns sådär.. Blev ju inte bättre av att man ställde om klockan i helgen heller, nu är de ju mörkt hela tiden förfan.
 
Inte nog med de så blev helgen inte alls som jag tänkt mig..När jag kom till stallet på fredagen tog jag in Play och hon verkade glad, men senare på kvällen märkte jag att hon började bli hängig och sen slutade hon äta maten.. Tog tempen, ingen feber men förhöjd temp, var orolig för kolik men kunde konstatera att de inte var felet. På lördagen hade hon normal temp men åt fortfarande lite dåligt men blev bättre under dagen.. Dock fick jag skippa hoppträningen i Köping såklart :( Resten av helgen gjorde jag INGENTING förutom va i stallet och oroade mig över min fina. En riktig skit helg rent ut sagt. Nästa blir iallafall bättre för då är de 30 års skiva för min kusin, äntligen nått kul!


"Liten"

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Bild tagen med ISO 3200, rätt bra kvalle trots allt va?!
Hahha asså denna bilden är så klockren på min lilla mongo till kisse, speglar verkligen hans sköna personlighet.
 
Liten som han heter kom till mig i slutet av Januari 2010, då var han cirka 6 månader gammal. Han är en korsning mellan Norsk skogskatt och bondkatt.. Jadu han har ju inga drag av att va en Norsk skogskatt som hans mamma, men dock har han fått hennes pälsfärg är inte de lite lustigt?! Jajja, nog om det, nu till den seriösa biten i det hela..
 
Om man säger såhär, om jag inte hade tagit över Liten när han var 6 måndader så hade han inte blivit äldre, då hade han vart död nu.. Dom som hade honom skulle skjuta honom för dom inte hade "råd" att åka in och avliva honom på ett rätt sätt.. Jag vet de är helt sjukt att man kan göra så.. Men men, han lever iallafall min bebis och det är huvudaken.
 
Okej, och nu till hans namn då.. Liten, de är nog inte många katter som heter de jag vet.. Dom som hade honom kallad han för Liten bara för att föddes i en stor kull med kattungar och han blev den som hamna på efterskälken med maten och va betydligt mycket mindre än dom andra.. När jag hämtade honom när han va 6 månader så var han fortfarande väldigt Liten så namnet passade ju fortfarande in iallafall.. Dock så ville jag döpa om honom, bestämmde mig för att han skulle heta Elton, efter Elton John såklart. Ochså för att han växte ju väldigt fort när jag fick honom så nu är han inte liten längre. Men det va inte de lättaste att byta bara sådär, blev att jag gick runt och sa Liten hela tiden så då fick han fortsätta heta de.. Haha, när han är in till vetrinären så brukar dme låta lite förundrade när dem ropar upp hans namn i väntsalen, men vafan ;)
 
Han är så himla dum-ful den där kissen så han blir supersöt! Här är lite ting han brukar ha för sig: han ska alltid leta efter nya KONSTIGA ställen att ligga på, han följer efter en vart man än går, han ligger bredvid spisen varje gång man lagar mat, han ska alltid ligga på min mage på natten när han ska sova, han ska alltid hålla på och klappa en med hans tass i ansiktet, ibland vaknar man av att han ramlar ner från soffan när han rullat runt i sömnen, han ligger nästan alltid på rygg med tassarna rakt upp i vädret.. Han är så himla rolig :)
 
Tanken att han egentligen inte skulle finnas nu känns helt sjuk. Jag är så himla glad att jag räddade honom, världens finaste lilla gris ♥

 
 
 
 
 

Tre bilder från i söndags

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Visst blev Play sjukt vit efter sista rakningen?!
 
Dagarna rullar på som vanligt och snart har halva den här veckan också gått.. Det är ju bra i och för sig så är väll inte de helt tokigt att vintern går snabbt, dock så får man ju lite ångest ändå att tiden bara försvinner! Och som sagt snart helg och jag vet inte riktigt vad man ska hitta på då. Och de blir nog ingen hoppträning för mig i Köping i helgen heller :(

 

Dagarna som gått

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Sigrid bland höstlöven.
 
Helgen har gått som i ett naffs som vanligt.. Fredagen tog jag de bara lugnt med mina polare, skönt som fan. Lördagen var de lite mer tryck i, hopptränade i Köping för Stina kl 17.00 gick jättebra, lika roligt som vanligt. :) Var nog hemma igen 21.30 och då va det bara att hoppa in i duchen för sen svira om till krogen kläder Fattar inte änns att jag pallade gå ut, hade nog somnat om jag hade suttit still i soffan 1 minut utan gjort nått :P Men de gäller att hålla igång och skoj hade vi! Och Söndagen blev slapp, Fredrik klickade lite bilder på mig och Play som ni kanske såg från det förra inägget. Kommer mer bilder i dagarna.

 

Hej hej

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  En bild från idag.
 
Har väll inte vart världsbäst på att uppdatera här de senaste dagarna direkt, har haft fullrulle ändå! Men ny vecka i morgon och då blir de nya tag helt enkelt :) Natti!


Kalla Fakta ikväll

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Hittade en ovisad bild på Sofie och Berra i mitt bildarkiv här.
 
Hade tänkt att jag skulle fixa lite bilder och sånt igår kväll nämligen, men ikke.. Kom hem från stallet efter att nattat hästarna och bara käkade lite, sen var det gonatt för min del. Somnade i soffan för sen bara stappla över till sängen och sova vidare, så blev inte mycket gjort igår helt enkelt.
 
Idag blir det stallet efter jobbet som vanligt, sen funderar jag på om jag ska se på Kalla fakta ikväll. Ni har säkert sett vad de ska handla om?! Vet inte om jag kommer klara av att se alla dessa djur som far illa :( De är fan helt sjukt att djurparken kan hålla på på detta vis? Jag som trodde dem värna om djurens välmående, dumma mig. Och det känns så sjukt att jag vart på Parken Zoo i Eskilstuna många gånger när jag var liten, och helt ovetandes om att detta pågått..
 
Kalla Fakta ikväll kl 21.30 OBS! Starka bilder! http://www.tv4.se/kalla-fakta/klipp/forhandsklipp-kalla-fakta-granskar-parken-zoo-2229341
 
Ibland känner jag mig lite extra stolt att jag är en sån djurvän och vegeterian även om detta kanske inte har nått med köttindustrin att göra.


 
 

Höstdepp

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Måndag igen och jag har inte äns tagit upp min kamera ur väskan under helgen.. Vart fullt upp ändå tydligen! Men iallafall så är jag så jäkla sugen på att knäppa lite foton men insprationen flödar ju inte direkt i mitt huvud, tyvärr. Höstdepp eller vad?! Och då har inte vintern änns börjat...

 
 

Taggad

Nikon D800 & Tamron 70-200mm f/2.8  Bild från förra hoppträningen.
 
I morgon blir det en riktig stalldag minsann! Först upp tidigt ur sängen för att åka och fodra och släppa ut alla hästarna. Och på eftermiddagen beger vi oss till Köping för hoppträning, sjukt taggad :) Vi blir bara två styckna som åker dit så känns som att de kommer bli en intensiv träning, kan väll räkna med träningsvärk på måndag igen haha!

Inte nog med de så va vi ute på krogen igår, och skoj varre! Ända minuset är ju att de börjar bli så förbannat kallt ute, man tvivlar ju på om man kommer överleva hela vintern!


En seg torsdag

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Sofie och Berra bland höstfärgerna förra veckan.
 
Strax bär det av vidare mot stallet för att ta hand om totton.. Känner inte för att rida, mitt huvud känns helt tugnt och jävligt men måste väll skritta ut en kortis iallafall. Stutsade nämligen över några småhinder igår och de kändes super, bra inför på söndag..
 
Ja men annars händer de inte så mycket.. Jo just de! Imorrn släpps biljetterna till sista Twilight filmen, måste komma ihåg att boka :D Längtar!


Totton

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G Min svårfottade häst! Inga smickrande bilder direkt, men de får va så när man inte kan stå still och posa!
 
Tog en sväng i ridhuset igår med min röda vita tanta, och jäklar säger jag bara.. Sjuuukt fin, vet inte vart min gamla häst har tagit vägen för hon känns som en helt ny häst att rida på.. Jag är så himla glad :) Kan inte berga mig tills vi ska till Köping på Söndag! Låt det bli helg snart igen dååå!


Mys bland löven

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Fler bilder på mys-Wille, han är så söt när han ska pussas! Haha och visst är den nedersta bilden lite rolig?! Tok!
 
Och förresten, fyyyyfan för träningsvärk! Hopptränade i söndags (gick super!) och efter de har jag känt mig helt stelopererad, ajaj! Men som sagt, då vet man att man gjort nått bra eller hur?!! Nästa söndag åker jag till Köping och hopptränar, kul som satan.. Och söndagen efter de är de en Working Equitation kurs som jag funderar på att va med på, också i Köping. Mycket kul på hästfronten helt enkelt. Och ännu ett plus på de är ju att Play är så grymt fin i formen nu, man kan rida runt med ett leende på läpparna och bara njuta :)


Höstlöv

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Tog lite bilder på mina kusinbarn i helgen, temat var löv som ni ser haha.. Det var blandade känslor att sitta i en lövhög, men det gick bra tillslut. Wille är de som är på bilderna över, kommer mer bilder med Sigrid också här framöver.
 
Denna helgen har svischat förbi den också och jag har i stort sett befunnit mig på Tidö och i stallet hela tiden. Brorsan fyllde 25 år i i lördags så blev partaj för honom med släkten ute på altan hos mamma och pappa. Blev inte lika villt som när morsan fyllde 60 år kan jag tilllägga! Då va de banne mig sjukt bra drag! Firandet fortsatte dagen efter för då kom Morfar och Monica och hälsade på, och efter det drog jag vidare till stallet och hopptränade, gick super med min underbara häst! Hon är så jäkla fin just nu alltså :) Hade kvällsfodringen i stallet så blev en sen stall-kväll.

Hoppas förresten uppdateringen kommer bli bättre nu för mig, kanske fått ett kryddmått inspration efter den här helgen :)

 
 

ISO3200

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Sookie-pookie ♥
 
I brist på saker att göra så försökte jag klicka bilder på mina kissemissar igår kväll, gick sådär va.. Mörk lägenhet och kattskruttar som inte vill vara med på kort, ingen lyckad kombo de.. Fick vrida upp isot på 3200 för att kunna få snabb slutartid, inte de roligaste kanske när man är van att fota utomhus med ISO 100 haha. Men blev en acceptabel bild på lilla Sookie, min smaragdögda (sjukt gröna ögon!) bruntabby kisse med gräddhaklapp och tassar :)

Min nya fina!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Asssåå iiiih, igår fick jag en så sjukt fin fotoväska av Fredrik som han hade beställt till mig! Bara sådär liksom och inte fan är den billig inte! Kanske har världens snällaste pojkvän?! Får skriva de här iallafall så han ser de ;) Väskan är iallafall en Kelly Moore i modellen Mimi och grå som ni kanske ser, sååå fin! Nu kan jag förvara min underbara kamera i en riktig rejäl OCH snygg väska. Får plats med mitt kamerahus med objektiv på (ej 70-200mm förstås) och 2 objektiv i normal storlek till och sen mitt 70-200mm inkl laddare, minneskort, iPaden och massor med annat som man vill ha med.. Jäkligt rymlig helt enkelt :) Älskar den redan!
 
Kelly Moore finns i många olika modeller och i en hel drös med färger! Går att beställa via fotobag.se


Inspration noll

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Det här höstvädret får verkligen min inspration att sjunka till botten när den egentligen borde va på topp när jag har ny kamera och allt. Men ikke, regnet och mörkret tog med sig den nån annanstans skulle jag tro..


Då va den helgen över!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Måndag igen då, blää ångest! Helgen bara svischade förbi i dunder fart.. Hann med två krogrundor, rätt bra gjort haha, skoj va de iallafall. Vedne det är nått på hösten som får en att vilja gå på krogen mer, ett mysterium, men men.. Förutom krogen så blev de hoppträning igår, gick sådär va. Hästen var dunder fin som vanligt, medans jag inte fick till nått med mig själv, sitter bara och förstör :( De är knas för varje gång vi åker till Köping och hoppar så känner jag att allt stämmer 100% sen när vi är hemma i paddocken så slår de slint i huvudet på mig eller nått för då stämmer inget.. Måste bättra mig så jag kan ställa upp för min fina häst som hoppar i alla lägen fast mamma på ryggen ställer till de.