Personligt armband

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Mamma fick vara handmodell :)
 
Fick hem två styckna underbara tagelarmband i torsdags som jag hade beställt via horsetail.blogg.se. Har funderat ett tag på att skickat efter men de har inte blivit av.. Men sen när Sofie kom hem från Strömsholm med Plättan som hade blivit utdömd så bestämde jag mig för att skicka efter ett till mig och ett till henne. Sofie blev väldigt överraskad när jag gav henne de igår, och nu kan hon alltid bära med sig sin fin vän fast hon inte finns med oss längre ♥ Ska ta kort på mitt eget armband också, de blev verkligen superfint! Jag är så glad att jag har ett nu för man vet aldrig vad som kan hända i framtiden..

Is it friday

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Mys i hagen.
 
Fredag wiiie! http://isitfriday.org Kolla själva, haha! Gött som tusan, dock kan de ju sluta regna, regnar ju förfan hela tiden nu? Jajja, Playyan ska stå idag så jag hinner hem i tid ifall de blir lite utgång. Ända planerna annars för helgen är hoppträning på söndag, sen blir de nog rätt slappt. Vill såklart fota lite om vädret håller sig i styr :)

 

Torsdag

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Va hos skrutthönan imorse för hovis kom och skulle sko henne, de va verkligen i grevenstid för hennes ena baksko glappade sisådär 1 centimeter. Mockade och fixade allt då så behöver bara åka tillbaka och rida lite, blir nog en kortis i ridhuset. Vill inte köra för hårt med henne när hon blev masserad i förrgårr.
 
Annars så tycker jag veckorna bara far iväg, redan fredag imorrn helt sjukt! Vettefan vad som händer då, utgång kanske? De visar sig, skönt ska de bli med helg iallafall :)


Höstig dag

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G + Reflexskärm 5 i 1 80cm Och två höstig bild från igår.
 
Fasen vad mörkt de har vart ute idag, rena rama vintern nästan ju! Bara att vänja sig, snart är de mörkt innan man äns hunnit komma till stallet efter jobbet :( Längtar inte! Men men..


Gårdagen

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G + Reflexskärm 5 i 1 80cm
 
Igår så var ju jag och Jeanette iväg till Equirehab där Monika min equiterapuet jobbar. Hon kollade igenom Play och gav henne massage och lasrade där de behövdes. Hon tyckte att Play såg jättefin ut i kroppen, hon har slimmat till sig och börjar se riktigt snygg ut faktiskt :) Hon sa också att hon ser ut som en helt annan häst nu, och de är precis så de känns i ridningen med, så himla fin! Jag är så glad :)
 
På eftermiddagen blev en liten photoshoot med Marris igår för de har kliat i fingrarna så att få testa min kamera ordentligt! Vi åkte ut till Anundshög som ligger här i Västerås. De är en vikinga plats med massor av stenrunor och Sveriges största "gravhög" som är 9m hög. Vi höll oss dock brevid vid grönskan och tog bilder, och ja ni ser ju en liten del av resultatet ovan. Och efter de åkte vi och moffade i oss pizza, trevlig tisdag!

 
 
 

Berra

 
Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G På fotona över är Sofies nya häst Berra som kom i lördags! Han är 2,5år efter Fighting Alpha som står som livehingst hos Askö Stuteri som bara ligger några hundra meter från vårat stall.
 
Och sen lite om tränignen igår! Jag säger bara fyfan vad fin min tottohäst var igår! Så djävulskt nöjd! Vi red mycket cavaletti som sedan blev till en stuts och sen en hinderserie och hästen gick som en klocka! Hon va mjuk, lös i bogar, lös i hela kroppen, väntade på matte innan hinrdena och lyssnade efter också fast de gick lite fort genom serien men fyfan vilken häst man har! Hon har blivit så fin :) Världens bästa! Kan inte berga mig tills vi åker dit igen 3 veckor!


Köping emorrn!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G Bild på stallkatten Nisse

Ska strax krypa ner i kojs för emorrn har jag utsläpp i stallet så gäller va uppe i tid då! Och när jag är klar med de så är de bara och lasta in hästen i transporten för att åka vidare mot Köping. Ska bli så skoj så :)

 

Orginalet

 
Här kommer orginalet med urklippet :)


Urklippt

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Asså sjukt hur många megapixlar man får ut av bilderna från nya kameran! Denna bilden är urklippt ur ett större foto (ca 1/3 av orginalet) men ändå så är den så skarp alltså.. LOVE IT!
 
Förresten så blev de inga foton tagna på Jeanette barnbarn igår för en av dem hade blivit sjuk. Synd jag som ville testa på min kamera ordentligt, men men de blir en annan gång när han kryat på sig :)

 

Träningsvärk

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår när jag red min fina så kändes hon sjukt stel, kan tänka mig att hon har grym träningsvärk sens hoppträningen.. Och jag ska inte säga att jag inte heller va stel, fan mina jumskarna, ajaj! Tog de iallafall lugnt med henne och det blir samma sak idag så får jag känna på henne ordentligt emorrn! Taggar till på Söndag för då är de Köping som gäller. Och på tisdag ska jag åka till Equirehab så Play får lite massage, lyxigt va?!


Oväder

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Är det bara här i Västerås vi haft skumt väder?! Ena stunden pissregnar det och plötsligt kommer solen fram och gassar? Förvirrande! När jag var på väg hem började det att monsun regna, såg fan knappt nått. Men lika fort som de kom försvann de och himlen täcktes av orangea moln och ljuset blev väldigt speciellt. Såklart kom de en stoooor fin regnbåge som jag inte hann fota innan den försvann..


Mer testbilder!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Haha, stackars Fredrik som fick ställa upp som modell igår när kameran skulle testas ;)
 
Nu vill jag bara ta massa med bilder med min nya pärla! Kan det inte bli helg så jag kan leka runt med den ordentligt?! Blir ju förfan mörkt innan man hinner hem från stallet änns, jäkla skit! Men tror jag skulle ta kort på Jeanetts barnbarn imorrn iallafall, kul kul :D


Smakprov från d800an


Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G Play och Fredrik ute på promenad! När denna bilden tog hade de redan börjar skymma men blev galet bra skärpa ändå :)

Som rubriken lyder är detta en av bilderna jag fångade igår när jag testade min nya kamera för första gången! Fyfan de är sån stor skillnad! Okej, visst trodde jag de skulle va skillnad men inte såhär. Sjukt skarpa bilderna blir, kan ju beskära hur jag vill i bilderna utan att den blir oskarp eller nått. Tycker bilderna känns mycket mer lättare att redigera, man tappar ingen information i bilden. Jag är helt in lööööv :)

 

Nu är den här :D



Äntligen!! Batteriet ligger på laddning så snart blir det att testa denna fina skönhet :)


Första hoppträningen!

Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Osså en till bild på Lollo och Cozy.
 
Åhh är lite lyrisk för min häst va såå fin igår när jag hoppade min första hoppträning sens i maj! Den ni, fina fina häst! Hoppade en massa gymnastik övningar som tex studs, så hon lär nog ha lite träningsverk i benen idag så ska ta de lugnt och skritta ut en sväng, stretcha lite. Nästa Söndag är de träning i Köping istället, ska bli så skoj!
 
Har fått beräknad leverans av mitt paket idag efter kl 18.00, och jag hoppas fan att det stämmer nu!!! Snart har den legat på posten i över en vecka..



Fin häst

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Wille tokunge! Inget med inlägget att göra men.. Börjar få brist på aktuella bilder när man inte har nån kamera.
 
Idag red Sofie Playyan och hon hade tydligen vart jättefin, kul att höra! Sen när jag kom till stallet så rakade vi Play eftersom hennes päls har växt som ogräs den senaste veckan.. Hon blev så fin så, och nästan skimmel som hon alltid blir när pälsen ryker. Är grymt taggad för hoppträningen emorrn!!
 
Och en till grej, kan äntligen spåra mitt paket via Posten, ett framsteg! Yay!



Ingen kamera


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Lollo och Cozy

Fredag och jag har inte sett av nån kamera änn :( De verkar som den är försenad och kanske inte kommer förens onsdag nästa vecka.. Kul när man betalar en jävla massa pengar och de står att den ska dyka upp 3-4 dagar senare, men näää det ska ta över en jävla vecka?! Tråkigt, jag som ville leka med den i helgen :(

 

Pay and Jump 9/9

Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
I Söndags så hade vi Pay and Jump som sagt och jag va förstås där och fotade lite.. På fotot ovan är de Johanna och Carlos som också är en rödskimmel som Play. Inte helt vanligt att de finns två rödskimmlar i en sån liten klubb som våran :)
 
Förresten så kan jag meddela att mitt nya kamerahus är på väg hem till mig, får se om jag hinner få det innan helgen, hoppas hoppas! Fast med den turen jag har så kommer den väll på måndag. Börjar bli lite jobbigt att va utan kamera nu!


Saknaden efter dig..

Saknar dig så mitt hjärta blöder.. Min älskade vän.



Änglahund


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Två till foton på fina Bamse som idag blev en ängel han också.. :(

Usch känns som de här året har vart ett riktigt skit år om man ser de i djurväg.. Så många djur runt omkring en som tagits bort från mig (fina Sixten ♥) och mina vänner.. Man har verkligen insett att man måste ta vara på den tid man får tillsammans.

 

Alma


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår va jag nere och kollade på Pay and Jumpen som var i våran paddock, blev så sjukt sugen på att hoppa!! Dock är inte väntan lång nu, på söndag smällere, då blir de våran första hoppträning på jäkla länge. Shit va kul de ska bli, kan tänka mi att pållan tänker samma som jag.
 
Bilden över klickade jag på Kajsas lilla sötnos Alma. Hon va också nere och spana på hoppning, tog kanske in lite tips tills hon ska göra debut på hästryggen ;)


Lollo och Cozy #2

Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro En till bild på Lollo & Cozy
 
Vilken jävla piss dag, krångel krångel krångel. Pallar inte! Slutar iallfall snart och då ska jag till stallet och ta hand om Playisen iallafall. Får se om de blir nån ridning idag, ska iallfall lämna över min kamera på vägen hem.

 

Bamse

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår tog jag även några snabba kort på Bamse, Sofies mammas hund. Tyvärr så vandrar han också snart vidare till himlen så de ville föreviga han på kort. Fina fina Bamse.
 
På tal om att vandra vidare... Jag har packat ner mitt kära Nikon D5100 hus som emorrn vandrar vidare till en annan ägare. Så kommer nog va utan kamera ett litet tag framöver, vet ej hur länge dock. Men gav den en extra klapp och tackade för alla bilder jag tagit med den!


Lollo & Cozy

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår va jag ute till Bärsta för att fota Lollo med sin fina fina Cozy. Asså visst är hon söt, jag smälter iallafall! Cozy är ett 6 årigt sto efter Corland och tävlas just nu i 110 & 120 med fina resultat. Va iallafall skit kul att hänga med ut och se hur de har de där ute, inte nog med de så är ju stallarna så himla fina. Fotade lite rid och porträttbilder, sjukt roligt! Fan vad jag vill bli fotograf!!!


Natti!

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G  Naaaket
 
Nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen så man lyckas komma upp skaplig tid emorrn, för då kommer Lollo och hämtar mig så bär de av mot Bärsta.. Ska bli kul och se hennes sötnos :)


Äntligen fredag!


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G  Några snabba foton på fina Anna från helgen som var.
 
Äntligen fredag, gryyymt skönt, frihet! Vettefan vad som händer ikväll, kan tänka mig att de blir lugna puckar men man vet fan aldrig haha. Ser framemot att få sooova, trött som jag är av mig!

 

Pim #2


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Här kommer en till bild på lilla Pim, älskar hennes fina ögon.
 
I helgen kan de bli en del foto faktiskt, hade tänkt åka och ta kort på Lollo och hennes supersöta häst ute i Bärsta. Och på söndagen är de Pay and Jump i paddocken som jag förmodligen ska fota, det är inte helt 100% säkert. Men alltid kul att ta bilder iallafall!

 

Två änglar <3

 

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Plättan högst upp och Seccen längst ner..

Som jag nämnde innan så har de här inte vart nån rolig dag, de va nämligen dax för två fina hästar att lämna jorden för dom eviga gröna ängarna. Fina fina Plättan och Seccen. Känns så himla hemskt att dem inte finns längre och jag tänker på Kajsa och Sofie som fått genomlida denna dag. 

En sån här dag jobbig dag har mina tankar gått tillbaka till dagen vi fick ta bort Sixten.. Usch jag vet hur hemskt det är och vad dem går igenom.. De är helt sjukt :(


5 September

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G En till bild på Wille.
 
Onsdag idag då, och livet rullar på som vanligt med jobb och stallet såklart. Ska nog jobba igenom min skrutta idag igen, jobbiga är att snart skulle hon behöva klippas (så jäkla drygt!) för hon orkar inte riktigt när hon börjar få tjock päls.Men sen skadar det nog inte med lite mer kondis efter den här slappsommaren hon haft! Så är läget helt enkelt..
 
Idag tänker jag lite extra på två personer som kommer ha en riktigt jobbig dag :'( ♥


Ett till födelsedagsbarn

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Jo för idag har Vera fyllt år och hon drog till och tog körkort på sin födelsedag, inte illa pinkat de! Tyvärr missade jag hennes födelsedags firande som var i helgen när vi firade morsan, men men..
 
Annars så har de inte hänt så mycket förutom att lilla Play hållde på att ha av mig idag, men lyckades klamra mig fast och få henne förbi det skräckinjagande fällda trädet som tydligen va döläskigt (tänk att hästar kan va rädda för sån skit?! Iofs inte helt smart att rida ut barbacka själv när de blåser satan, men vafan). 

 

Nya tider

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G En av blommorna som Mamma fick i helgen.
 
Som ni kanske ser så har jag bytt bakgrunden här nu.. Eftersom de blivit September och höst nu tyckte jag att den gröna bakgrunden kändes för somrig så gick tillbaka till den här grådaskiga. Får väll se om jag hittar på nå roligare i sinom tid.
 
Vet inte riktigt vad jag skriva om, har ni nå förslag? :)


60års fest och fotografering!


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
I lördags firade vi ju Mamma hemma på tidö, större delen av släkten kom och vi hade galet skoj tycker jag :) Jag kan säga att alla mådde inte lika bra dagen efter pga för stor alkoholförtäring.. Men det kan ju bara betyda att vi hade kul, eller hur! När ändå släkten var samlad passade jag på att ta lite nya kort på Wille som bara växer och växer. Han är iallafall väldigt rolig att ta kort på för han är så himla glad och mysig, visserligen så fick Anna ställa upp och göra lite grimarser så han börja skratta ;) Men men, lyckad fest och lyckad dag!


Bildbomb Cypern

Nikon D5100, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Här kommer de random bilder från Cypern, dom som jag orkat redigerat helt enkelt. Längtar lite tillbaka till värmen när de är sånt här skit väder som de vart idag.. Regn, regn och åter regn. Och nu är de ju officielt höst också, de går ut för!

 

Underbara häst!

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Fina häst.. Synd att man ska se ut som en jävla tölp brevid bara :( Ser ut som jag har galet mörka ögonbryn haha.
 
Idag red jag i ridhuset på miss P som var blöt om ryggen så jag inte kunde slänga på nån sadel, så de fick bli barbacka.. Och fyyyyfan hon var såå djävulskt fin att rida idag, älskade häst! Vilken jävla power hon hade, så rytmisk och framåt! Detta kan man leva på ett tag och fick ju så sjukt mycket ridsug i kroppen nu. Jag som ska va hästledig emorrn haha.. Hoppas hon sköter sig lika fint när Petra rider henne då :)