Vill ha tillbaka snön

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G En bild på Karro och Gullan från i söndags
 
Åhh ledsen jag blir när jag kollar ut utanför fönstret, grått och blaskigt :( Vill ha tillbaka min underbara snötäckta sagovärld ju! Tur var ju iallafall att jag hann fota alla ungdomarna och hästarna i söndags för nu hade det nog inte vart lika roligt. Haha känns som jag bara sitter och klagar men vafan insprationen sjunker ju drastiskt här ;) Tur att jag har lite redigering att pilla med iallafall.
 
(Och ja jag har sett att headern håller på och krånglar, måste slänga ihop en ny design så fort jag hinner)


28 januari

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Två bilder till från fotograferingen jag hade med fina Amanda :) Riktig modell de där!
 
Annars då, måndag igen känns sådär men hoppas den rullar på i rask takt så de blir helg igen. Känns som man tappat energin lite, vill bara ha en hel häst som jag kan rida på :( Sen längtar man även som tusan tills vi drar på semester, är välbehövligt nu..


Tävling hos Caroline Dahlén

 
Tänkte delta i min första fototävling nånsin som hålls på min favoritblogg, Caroline Dahlén. Ni borde verkligen checka in henne hon tar helt underbara porträtt bilder med både hästar och människor! Priset i denna tävlingen är 200:- på Kamda.se och om jag skulle vinna skulle jag välja detta: http://www.kamda.se/halvtonat-orange-o52-mm Jag har valt att tävlamed denna bilden på fina Cissi och Cazira eftersom jag älskar färgerna i denna bilden speciellt motljuset från solen och jag tycker verkligen känslan finns där på den här bilden ♥


Dagens skörd

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  från vänster, Emma & Daim, Karolin & Gullan, Emelie och Mimmi.
 
Idag har jag spenderat hela dagen bakom kameran i princip och det har vart mycket roligt. Började med att ta kort på barkisarna som ni ser på bilden ovanför. Blev bra resultat men jag hade hoppats på lite sol istället för moln och dis, men man kan ju inte få allt eller hur? Sedan bar det vidare mot Köping för att fota och det blev väll sisådär 25 styckna hästar. Dock blev de mest snabba bilder för jag skulle hinna fota alla innan dom hade andra aktiviteter så kan väll inte säga att det är dom bästa bilderna jag tatt, men vafan :)
 
Justja måste ju nämna att bästa Cissi har hjälpt mig hela dagen när jag fotade både i Barkarö och i Köping. Och också gick upp tidigt och hjälpte mig med morgonfodringen, en riktig klippa <3

 

Fler bilder på Petra & Chamir

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G



Fullspäckad helg

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Fina Petra och hennes pärla Chamir som har hållit ihop i 20år, bra gjort va!
 
Fredag idag och helgen är på intåg, så jäkla nice! I helgen så har jag en del att göra minsann, kommer bli mycket foto och de är ju aldrig fel. På Söndag ska jag fota porträtt med hästar med några ungdomar här i våran ryttarförening. Sen bär det av till Köpings Ridklubb där jag ska fota alla ridskolehästarna för ett projekt som dom har. Så kommer bli många timmar ute i kylan :) Ska även passa på att rida ut på min finaste tjej för hon är bra pigg just nu och de bådar gott för hennes sträckning som är på förbättringsvägen! Trevlig helg!


Arkivet

Nikon D60, 2010.
 
Satt och kollade igenom lite gamla bilder som man tog för några år sen och tacka fan för att man utvecklas, haha. Bedrövligt, men tjaa man måste ju börja nån stanns eller hur? Men bilden ovanför är tagen i början av 2010 ute vid stallet och den gillar jag faktiskt fortfarande :)


Ute på isen

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
I fredags var de riktigt fint väder så jag ringde ut Therese och Wille på lite modelljobb ;) Vi gick ut på isen och fotade för där var det riktigt fint ljus. Ovan ser ni två bilder som vi tog i en vass som vi vågade oss ut i, man får passa på för de är inte varje dag man kan stå där och fotografera utan att få vatten till axlarna.
 
Och inte nog med de så fortsätter dom fina vinterdagarna, så härligt. Just nu har vi strålande sol och -18 grader ute, riktigt fotoväder alltså. Har satt upp fågelholken hemma hos mamma och pappa så hoppas på att de finns några hungriga små skruttisar som kommer och vill äta för då åker kameran fram :)
 
 

Underbar helg!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Söndagskväll och såklart lite ångest men har haft en sjukt härligt helg med både party och massa foto, och de är då den är som bäst! Bilden ovan är ett smakprov från igår när jag var hos Amanda min frisör och vi stack ut och klicka lite bilder i det underbara vinterlandet. Förutom att jag fotade henne blev de även lite bilder på mitt kusinbarn fredags och idag blev det bilder på Petra i stallet och hennes fina svarta fara Chamir. Så har en del redigering att sätta tänderna i, superkul!! ♥

 

Tillbaka blick

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G

Satt och kollade igenom mitt bildarkiv här på blogg.se och hittade denna bilden som jag tror jag inte har publicerat förut. Detta är från i somras när jag tog nakenbilder på Maria första gången. Det var faktiskt väldigt kul och det blev en hel del skratt kan jag lova. Synd bara var vi väldigt sent ute så solern hade i princip redan gått ner när vi kom fram. Så isot sköt såklart i höjden men jag gillar bilderna ändå :) Och kan inte låta bli att sakna sommaren lite heller när man tänker tillbaka på denna stunden, även om de inte direkt va något toppen väder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen mer snö!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Snö, snö och åter snö. Så kan man nog beskriva gårdagen minst sagt, men jag gillart (kanske den ända som gör det också). Sen ska de ju bli kallt som satan i helgen så då är de nog riktigt fint fotoväder :D Dock ska jag in och fylla på färg i mitt hår (som ni kanske ser på bilden så har mitt hår blivit ganska mycket ljusare, dett pga att jag färgade från blondon till brunett då kan färgen rinna av lite och ha svårt att fästa) på lördag kl 12.00 så vettefan om de blir nå foto då.. Sen på kvällen blir det galej för Sandra som fyller 24 år (gammeltackan). Får se till att inte bli så bakis och sover hela dagen så man hinner ut och fota lite på söndag minsann :) NÅN SOM VILL BLI FOTAD? heheh!


Vart tog insprationen vägen?

Två bilder från arkivet på fina jacktlabben Pim i somras.
 
Hej på er, tusan vad fort tiden har gått och här har de inte hänt något alls.. Kanske för att insprationen är sådär när de är pissväder ute och då blir de lätt att kameran bara ligger och samlar damm. Men känner mig grymt taggad om det nu kommer snöa som de står i väderprognosen för då blir det fotografering ska ni veta! :)

 

Jahapp..

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Eftersom jag har misstänkt att nått inte vart helt ok med Play så tog jag ut Equiterapueten idag så hon fick kika igenom henne.. Och mycket riktigt så va hon inte alls hundra fast ingen annan har sett att hon känns omjämn ut föruom jag.. Hon har åkt på en rejäl sträckning i bringan som går ner i armhålan och upp på bogen, en hel muskelgrupp alltså :( Så nu famöver blir det lite lugnt sen kommer Monika ut igen och kikar på henne i februari.. Mindre skoj :(


Slut på ledigheten

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G  Bilder på min snygga svägerska som jag tog i mellandagarna. Skönt att vart ledig så man kunnat tagit lite kort under den korta tiden solen håller sig uppe såhär års.
 
Jaha nu var mitt "jullov" snart slut, i morgon bär det av för jobb igen och det känns ju sådär va. Tycker dessa veckor har gått så jädrans snabbt, hoppas det dagarna går lika fort tills nästa ledighet som blir i påsk. Och då bär de nämligen äntligen av till Japan, och som jag längtar! Praktiskt är också att jag fyller år dagen innan vi drar så då blir det att önska sig fickpengar till resan så man kan ha lite skoj. Sen kommer ju våren också, woop woop :)


Mitt lilla hjärta

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G 
 
Finns de nå sötare än min lilla tomteskäggs katt med gröna uggleögon?! Tror knappast de! Klickade dessa bilder när vi bodde hemma hos mamma och pappa under julen och där trivs verkligen katterna! Kunna springa runt i hela de stora huset och busa runt de är livet de ;)


Fototur i snön!

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1,8G
 
Anna fick en ny sprojlans röd Nikon i julklapp så på Juldagen passade vi på att gå ut och fota lite i snön :) Fasn vad fint de är med nyfallen snö som ligger på alla trädgrenar. Jävla skit att det ska behöva vara plusgrader nu igen alltså, usch o blä!


Hejdå 2012

Nikon D800, Nikon 50mm f/1.8 & Tamron 70-200mm f/2.8 
 
Då var det förra året utfirat och klart. Jag, Fredrik, Sandra och Cissi tillbringade kvällen hemma hos mig med bubbel, middag och tomtebloss. En mycket trevlig och mysig kväll :) Och nu när detta skit år är slut så hoppas jag på att detta ska bli bättre, men känner på mig att det så inte kommer bli..