Space

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Testade på lite stjärnfotografering såhär när man va utanför stan, inte det lättaste när man inte sitter på ett vidvinkelobjektiv men det blev rätt bra till slut ändå! Men tänk om man kunde få fångat vintergatan, måste åka ut långt frårn stan nån dag och testa igen.
 
En vecka på landet har gått och i morgon tar vi vårat pick och pack (inkl. katterna hehe) och drar in till lägenheten igen.. Känns lite sådär, önskar närstan att man kunde sova ute på landet varje natt för gud vad skönt och tyst det är när man inte har en unge på våningen över som dundrar runt.. Har iallafall tagit det jäkligt lugnt här ute förutom i fredags då jag var ner med Maria och härja lite på stan, riktigt kul Man kanske inte blivit pensionär ännu? Det finns hopp!
 
 

Halloj

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Karolin och Gullan
 
Har egentligen inte så mycket att säga eller uppdatera om här men ett livstecken är väll alltid bra? Eftersom jag inte kommer på nått att skriva om så kanske ni har några frågor jag kan svara på eller är det nått särskilt ni vill se här på bloggen? Tjoflöjt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En höstig Söndag

Nikon D800, Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro & Nikkor 50mm f/1.8
 
Nu är det verkligen den värsta tiden för att ha häst och för att fotografera minst sagt.. Leriga hästar, leriga hagar och mörkt innan man ens hinner komma ut till stallet, det är ju inte så att insprationen överflödar direkt. Så jag kände att jag behövde ut och fota lite i helgen för att få lite boost här i mörkret.. Och som tur är har jag ju fina Karro som alltid ställer upp när jag vill komma och plåta henne och hennes fina ponnysar och såklart prata lite häst också haha :) Men jag kan säga att det var inte lätt med ljuset igår så otroligt mörkt och dystert ute, och jag som inte gillar att höja ISOt så mycket. Men men, hoppas ni gillar resultatet här över.

Fuji, Japan, Kitakamakura - Kamakura Del 5

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Som ni märker är uppdateringen verkligen på topp här, njaa. Kastar in lite bilder från Japan nu igen för att spä ut hästbilderna lite, det måste ju vara en bra blandning eller hur?
 
Men iallafall.. Efter vi vart och tittat på den stora Buddha statyin inne i byn gick vi neråt kusten för att komma till en plats där man kan se Fuji om har tur med vädret, alltså det får inte vara disigt. Vi gick, och gick och till slut kom vi fram så vi kunde se vyn mot där Fuji skulle synas och vi såg ingenting.. Fyfan förbannad man blev när man gått hela jäkla dagen för att nå fram till detta som var iallafall mitt största mål med hela resan, förstår ni min besvikelse. Utmattad efter all "klättring" upp och ner upp för "berget" och sen hållt igång och gått sens tidigt på morgonen gick vi in på nått äckligt hamburge hak precis vid stranden.. Sura och trötta beställde vi in mat som smakade blä = ännu mera sura och trötta. Efter vi petade lite i maten och gjorde oss klara för hemgång och leta på ett tåg som kunde ta oss tillbaka in till Tokyo så trampa vi ut från haket och då är solen på väg ner mot horisonten så ser vi med häpnad Fuji som dykt upp från ingenstans, och helt plötsligt var vi inte ensamma utan det satt folk lite överallt samlade för att se berget och den underbara solnedgången. Glada kastade vi upp våra kameror för att hinna föreviga detta på bild innan solen försvann bakom horisonten. Och resultatet ser ni ovan :) Nästa gång vi besöker Japan så vill jag åka närmare, men det krävs lite planering och tur med vädret som sagt så det blev tyvärr inte av denna resan.
 
Här har ni en bild hur det såg ut innan vi gick in och åt, inte kan man tro att de finns ett stort berg där bakom?
 
Del 1: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-1.html
Del 2: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-2.html
Del 3: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/july/japan-kitakamakura-kamakura-del-3.html
Del 4: http://rebeccatengstrom.blogg.se/2013/october/japan-kitakamakura-kamakura-del-4.html