Min kamerautrustning

 
Kelly Moore finns i många olika modeller och i en hel drös med färger! Går att beställa via fotobag.se
 
 
Uppgradera mig till Nikons D800 hus hösten 2012 och är helt klart det bästa köpet. Kul att fota med fullformat och tycker kameran förvaltar färgerna mycket bättre än mina förra amatör hus (D60 och D5100), men tur är väll det då prisskillnaderna är väldigt olika. Har även ett batterigrepp till huset som ni ser på bilden över.
 
 
Köpte mitt Tamron objektiv som är den gamla modellen utan VR (vet inte vad deras egna förteckning heter) precis strax innan dom började gå ur sortimentet. Väldigt glad att jag fick tag på en av dom då den nya modellen har VR som såklart skulle vara bra och ha men prislappen är betydligt högre på den än mitt objektiv.

 Det här objektvet använder jag vid porträtt, lite naturfoto men mest när jag är på hästtävlingar och fotograferar då detta är mitt ända zoomobjektiv som används.
 
 
Åhh det här måste vara det mest prisvärda och mest använda objektivet i min kamerväska. Ett allround objektiv som du kan använda till mycket och såklart med f 1,8 så släpper den in mycket ljus. Skulle vilja ha ett f1,4 eller ett 1,2 hellst men detta objektiv är helt klart en bra början.
 
Detta använder objektivet använder jag till allt men är väldigt tacksamt att ta porträtt med. Funkar såklart väldigt bra i mörkare förhållande då man inte behöver höja ISOt så mycket som när man har en högra siffra i F-talet.
 
 
Det här objektivet använder jag mest till macrofotografering men kan också användas med bra resultat med motiv lägre från linsen. Används mest på vår och sommar tiden då det finns fina blommor och insekter att fotografera. Ett kul objektiv att fota med då man får insyn hur världen på nära håll ser ut.
 
 
Använder inte det här objektivet så mycket längre som jag önskat, detta beror på att det inte är ett fullformats objektiv så passar inte speciellt bra på mitt nuvarande kamera hus. När jag hade min DX användes det flitigt på tex mina semestrar till Island och Irland där det var mycket landskaps bilder som blev klickade.
 
Har haft funderingar att uppgradera till ett vidvinkel FX objektiv men dom ligger så högt i pris så har inte vart beredd på att sats så mycket på ett objektiv som inte kommer till lika mycket användning som mina andra objektiv.
 
Sen har jag såklart andra tillbehör som silverskär, filter, rengöringskit och stativ i kamerasamlingen. Plus två objektiv som bara står och dammar på hyllan där hemma som jag köpte till min första Nikon D60 (ett Nikon 18-55mm och ett Nikon 55-200mm).

 
 

 

Fina tjejen

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Ninja min lilla unghäst född 2011 e: Cairo 869 ee: Cortez ue: Casir Ask för er som har missat det.
 
Har haft jour i stallet hela helgen, pjuuh man blir rätt låst men nu är det iallafall över för den här gången. Red iallafall en sväng i ridhuset på lill skruttan i lördags, tog några varv i trav och galopp och det gick super. Älskar verkligen hennes stora och runda galopp. Igår fick hon vila eftersom hon vart så duktig men då passa jag på att ta ut henne och ta lite porträtt bilder för att stilla mitt fotosug. Vad tycker ni? Hon är ju rätt bra söt ändå fast hon kan va envis som en jäkla åsna haha.

Och där var vårkänslan puts väck

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8
 
Blev lite överraskad i morse när jag  drog upp persienerna och det var ett vitt vinterlandskap utan fönstret. Jaja, skönt att det är fruset i marken iallafall för jag är så dötrött på all lera man får klafsa i hagar och dylikt. Fast jag tror det skulle bli plusgrader om nån dag igen, detta vädret förvirrar mig!

Vårkänslor

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8
 
Jag är nog inte ensam om att ha vårkänslor idag när solen strålar, åhh så mysigt! Längtar så himla mycket till att få ta porträtt ute i det gröna igen, och idag känns det inte som att det är så långt borta. Här över ser ni bilder från September förra året som jag tog på Karolin och hennes ponniesar. I vår får jag hälsa på dom ute i Skästa igen för nya bilder hoppas jag :)
 

Helg på ingång

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro 
 
10 månader sen man var i det här paradiset, åhh skulle inte va fel att vara i ett vårigt Japan.. Men men nu tar jag helg och drar vidare till mina ♥an i stallet som står och väntar på mig. Trevlig helg hörni!
 
 
 
 
 
 

Host Host

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  En till bild på Lollo och Cozy, kan inte bestämma mig om vad jag tycker om redigeringen..
 
Usch känner mig bara trött och eländig har vart förkyld nu i 3 veckor och det vägrar ge sig. Snarare att det blivit värre dom senaste dagarna, måste ringa till doktorn i morgon om det inte sker en förbättring för nu kan jag knappt sova längre. Känner ingen lust för nånting inte ens för stallet, vill bara bli av med den här äckliga hostan.. Men man har inte mycket val när man har två hästar som står och väntar på en varje dag. Och idag måste jag även bada Play också för hon har fått regnskållor av sin tjocka och täta päls, suck på den.
 
Ja det här blev ju ett lika eländigt inlägg som jag känner mig just nu.

Ute på Bärsta Gård

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Bilden längst ner till höger är också en av mina favoriter från gårdagens fotografering.
 
Gillar verkligen Bärstas fina klassiska utseende med tegel i stallarna och stenad fasad på utsidan med lyktor som hänger på väggarna. Hoppas ni inte blir trötta på att se bilder på Lollo och Cozy för jag känner på mig att de kommer bli fler inlägg med bilder från denna fotograferingen här i dagarna!
 
Åh har verkligen fått sug för häst & ryttare- fotografering, det är så himla kul att fota! Speciellt när man får ta kort på fina knoppade och uppfixade hästar med sina stylade ryttare. Vill fota mer!

Smakprov från idag

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8
 
Idag har jag och kameran vart i farten igen, äntligen! Var och besökte Bärsta för att ta kort på min vän Lollo och hennes Cozy (finns det nån sötare häst?!). Kul att få se dom tillsammans igen, sist jag var ute och fotade dom var ju för 1,5 år sen. Håller på och pillrar lite med bilderna och den här över är nog en av mina favoriter, vad tycker ni om den? :)