Tillbakablick på vintern 2012/2013

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Mysig bild på kusin och kusinbarn ute på isen en kall vinterdag förra året som jag hittade orörd i arkivet.
 
Kikar man tillbaka på bloggen eller i mitt arkiv på den externa hårddisken så hittar jag "tonvis" med mysiga bilder som är tagna bland snö och strålande sol. I år har jag knappt haft kameran utanför väskan och dom få bilderna jag tagit nu är ju inte direkt några favoriter eller minnesvärda stunder man kommer komma ihåg. Antingen kan våren komma fort som f*n nu eller så får det fasiken bli minst en halvmeter med snö och strålande sol! Då jäklar åker kameran fram minsann!
 
 

Tävlingar 2014

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Åhh nått jag verkligen ser fram emot är när Strömsholmstävlingarna går av stapeln i sommar, och andra tävlingar också för all de. Så himla härligt att sitta i gräset med lite picknick i solen (förhoppningsvis) och titta på fina hästar och inskaffa sig lite inspration till sitt eget hästarbete. Spola tiden nu tack!

Lite nytt

 
Kände för lite förändringar här inne på bloggen då jag haft min andra header ett bra tag så är lite trött på den. Och ja, såhär blev det nya resultatet, vad tycker ni? Känner jag mig själv rätt byter jag väll ut lite bilder här och där förr eller senare, för man blir ju aldrig nöjd!
 
Ps. Ser ni nått konstigt med designen så kommentera gärna om det, tack!

Tre nyanser av grönt

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Tre random bilder från Japanresan förra året.
 
Fredag i morgon och snart helg, jippie! Hoppas på riktigt fotoväder i helgen så man kan fylla på med lite vinterbilder i arkivet. Förutom det ska jag på galej hos Sandra på lördag som fyllt år och tagit examen. Känns som det var evigheter sen man va ute och svira så vi får se hur det går haha.

HejHej

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Taget imorse när jag satt i dom torra buskarna och gömde mig med kameran och invänta fåglarna. Vad gör man inte för att få en bra bild?
 
Äntligen börjar insprationen sakta men säkert leta sig fram igen, så kul! Och därmed börjar jag känna lite sug för att styra ihop en ordentlig porträttfotografering i ett vitt landskap, måste bara hitta frivilliga motiv haha. Sen ska man ju hitta tiden också, tänk om dygnet kunde vart några timmar längre så hade man ju hunnit betydligt mycket mer om dagarna.
 

 
 
 
 

Små snöflingor

Nikon D800 & Tamron SP AF 90mm f2.8 Di MACRO 1:1
 
Igår kom det yttligare lite snö så jag passade på att fotografera lite med  macroobjektivet på lunchrasten, inga höjdar bilder kanske men.. Upptäckte också att mitt autofokus verkar ha lagt av på objektivet, får inte igång det :( Fast jag tycker AF läget på den är rätt kass ändå för det är så svårt att få den att fokusera på rätt motiv när der handlar om så små marginaler i Macro, så använder oftast manuellt fokus iallafall men ändå.. Får se om jag kan kicka igång det på nått sätt.

Resor

 

Ett litet ihopplock av mina resor dom senaste åren. Visst får man resefeber när man kollar på sina semesterbilder?! Åh önskar jag kunde åka iväg snart igen ♥

2013

 

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Vart i Asien, haft mitt första betalda fotojobb, köpt unghäst och flyttat till nytt stall (var 8år sist) bla.

 

Hur har ditt 2013 varit?
Detta året har nog mest bestått av mycket motgångar och många jobbiga beslut som iallafall inte slutat som man trott. Känns som gång på gång har man rest sig upp efter en svacka för sedan fått en käftsmäll tillbaka och ner till botten igen. Visst har det funnits guldkorn också, men man glömmer dom lätt när allt känns jobbigt.

 

Blev du kär i år?
Kilat stadigt med karln sens 2011 ♥

 

Vilket datum från 2013 kommer du aldrig glömma?
Finns många datum jag aldrig kommer glömma, men ska vi va positiva och plocka ett glatt är det 15:e Augusti när jag fick hem fina Ninja.

 

Vad är din största framgång 2013?

Inte haft så mycket framgångar 2013, men jag tycker jag utvecklats en del med min kamera och haft lite små fotojobb och sålt lite tävlingsbilder. Jag hoppas det ökar till större efterfrågning 2014.

 

Bästa köpet?
Japanresan och Ninja såklart.

 

Vad spenderade du mest pengar på?
Hästarna, vill inte veta totalsumman..

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag har ett par riktiga supervänner och sen såklart när allt gått bra med tottosarna kan man ju knappt tro det är sant. Dagen vi åkte till Japan när man sitter förväntansfull och glad på planet, 2 välförtjänta veckor semester.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2013?
Oj, hmm knepig fråga! Måste nästan vara Courtnee Draper - Will the Circle Be Unbroken, soundtracket från Bioshock Infinite den har snurrat rätt friskt i mina högtalare minst sagt om man kollar på min lastfm profil. Sen såklart många andra godingar på min Spotifylista (Obs. länk till den om ni vill lyssna) som man repeatat under året.

 

Vem har du umgåtts med mest?
Fredrik och Cissi.

 

Har du haft ett förhållande under 2013?
Jojjemen!

 

Vart reste du under 2013?
Tokyo, Japan, vill så mycket tillbaka dit i år igen. Sen var jag 1 vecka nere i Alvesta om det räknas som resa haha, ingen storstad direkt!

 

Är det något du saknar år 2013 och vill ha 2014?
Inspration, framgång och tur, tack!

 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Oj jag kommer knappt ihåg faktiskt, tror jag var i stallet och pussade på Play för dagen efter satt jag på flyget påväg till Asien.

 

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Såklart att min fina Play hade blivit helt bra, samtidigt så hade jag inte haft Ninja då men vill ha hela friska hästar 2014 iallafall!

 

Vem saknade du?
Maria när hon var bosatt i Sunne, men nu är hon hemma igen sens en tid tillbaka. Sen min lilla ängel Sixten såklart, förevigt saknad.

 

De bästa nya människorna du träffade?
Har nog inte träffat så mycket nya människor i år faktiskt, man är ju mest på jobbet och i stallet haha låter lite tragiskt.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2014?
Våga tro på att turen vänder snart och våga ta nya utmaningar utan att tro att jag kommer misslyckas. Satsa på mer på foto för det är de jag vill hålla på med.


En kall morgon i stallet

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Spenderade morgonen och förmiddagen ute i stallet i minusgraderna, mysigt men kallt! Gick en prommis med Ninja och utforskade skogen vid det nya stallet vi äntligen flyttat till och såklart skötte sig fröken exemplariskt. Sen släppte jag ut henne med Playis i hagen där dom mest står och mumsar på höballen som finns där, snart rullar dom väll fram haha. Men i vilket fall så är det ju så skönt att vintern äntligen hittat hit trots frusna fötter och händer. Dock hade man ju önskat sig lite mer snö för fotografering och sen saknar jag solen lite som knappt tittat fram bakom molnen på fler månader. Men man kan väll inte få allt antar jag :)
 
 

Mitt 2013 genom en lins

Alla bilderna är tagna med min trogna D800.
 
Här ser ni ett hopplock med bilder från ögonblick som passerat genom min kamera det gångna året. I år hoppas jag att jag kommer utvecklas ännu mer inom foto och redigering för det är verkligen det här jag vill hålla på med ♥
 

Kanske lite sent men..

..................................................................................
 
 
Modifierade om min logga till en vinterversion! Ska sätta mig ner framför datan när jag får tid (som typ är aldrig nuförtiden) och kika igenom mitt fotoarkiv till nya bilder i headen också, men en sak i taget!

2014

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Nu nystartar vi allt och hoppar in i det nya året med förväntningar om att detta ska bli bättre än det förra. Den som lever får se!