Throwback 2

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Snygg häst över vattengraven förra året tyvärr lite stökig i för och bakgrund.

Rose

Nikon D800 & Tamron SP AF 90mm f2.8 Di MACRO 1:1
 
Kastar in några bilder som legat och skräpat på minneskortet, vet inte när jag tog dom men måste ju ett tag sen eftersom jag minns fasiken inte när det regnade sist och det känns som termometern legat på över trettio grader så länge jag minns bakåt haha.
 

Throwback

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  Sundbyholm Summer Games 2013

Full rulle

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Två bilder till från fotografering förra veckan.
 
Trött är bara förnamnet för vad man är efter den här helgen... Hittade min kära häst skadad ute på betet i fredags så nu har hon stått i box hela helgen med medicin och sårvård flera gånger per dag. Tänk att man aldrig kan ha någon tur med hästarna - blir gaaaalen! Förutom det så har Fredriks familj vart här uppe och hälsat på. Så vi har varit på Erikslund shoppingcenter, ätit mycket god mat nere vid kajen och varit ute på Tidö-Lindö på söndagslunch. Hann även med ett dopp i det blå igår efter att ha flängt runt hela helgen i dundervärmen, och jag kan säga att det var hela 28 grader i Mälaren - vet inte om jag upplevt det förut.
 
Nu är det måndag och man är tillbaka på jobbet igen, och i veckan blir det en jäkla massa stall- och hästskötsel. Sen hade jag även tänkt att försöka åka förbi Sundbyholm Summergames med kameran nästa helg då jag missade det under helgen som varit. Ja så är det, hej hopp! 

Ekoägg

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Var ute hos Sandra och köpte lite ägg från hennes höns häromdagen passade även på att knäppa lite bilder på dom små liven. Dessa djur är verkligen lyckligt lottade att få komma till Sandra och slippa den hemska äggindustrin, här går dom ute fritt hela dagarna runt hennes hus och upp i skogen som ligger intill sedan på kvällen när dom blir trötta går dom in i samlad trupp i hönshuset och sover sött till nästa dag. Man kan säga att dom lever ett lyxigt hönsliv och då kan jag med gott samvete ha ägg i kylen :)
 
PS! Hade det vart möjligt så hade jag tagit hem den lilla kycklingen uppe till höger som endast är sex och en halv vecka till stan och fått blivit stadsbo med mig.. Så söt!! 
 
 

Under äppelträden

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8
 
Var förbi fina Sophia och hennes goa killar igår på fotografering och fika. Så himla kul att träffas eftersom det var typ 3 år sen sist vi träffades, skamligt med tanke på att vi båda håller till ute på Tidö ;)
 
Åkte sen vidare till hagen och kolla till tjejerna, hittade Ninja med en pinne på en och en halv meter intrasslad i svansen, SUCK.. Va ett himla arbete och slit att få ut den kan jag säga plus att det rök en del svans på köpet också :( Hon som redan har tanig svans, men men man får väll vara glad att det bara va ytliga ting och hon faktiskt inte hade gjort sig illa.
 

Scilla

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
 
Hej igen! Ännu en trevlig helg har passerat; igår var jag med Josefine, som äger Ninjas beteskompis Exza, till hennes andra dressyrhäst som jag tog lite bilder på. Efter det bar det iväg hem till Vera och Maria där det blev mycket gamla nostalgitrippar mm... Idag har jag och Fredrik senderat hela dagen hos mamma och pappa ute på Tidö-Lindö i det fina vädret. Där blev det bad, badmington och crockett. Som sagt en mycket härlig helg men imorgon är det bara upp och hoppa igen och tillbaka till vardagen... Har iallafall planer att åka hem till Sophia, min gamla stallkompis, och knäppa lite bilder på hennes barn. Kul med fotografering! :) 
 
 
 
 
 

Någon som vill stå framför kameran?!

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Hoppning vs Dressyr
 
Nu tycker jag att min kamera har vilat lite väl länge och behöver verkligen rastat av så är det någon som ställer upp som motiv framför linsen?! Måste få stilla mitt fotosug och det är illa kvickt! ;)
 
 

Mys på betet

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro  
 
Två små grisar som njuter av sommaren ♥
 

Kloning i Photoshop

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro 
 
I inlägget med "före och efter redigering" så använde jag mig av rätt rena bilder utan en rörig bakgrund, men det är ju inte i alla fall det blir så.. Ibland får du en jättefin bild på en häst (eller annat motiv såklart) men att det är nått störande i bakgrunden/förgrunden, då brukar iallafall jag vilja åtgärda det så man kan använda bilder i vilket fall. Tex som bilden över som jag klickat precis när en annan häst inne på banan passerar bakom mitt motiv.. I dessa lägen är det då tur att man har kloningsverktyget I PS som man använda sig av att klona en annan del av bilden för att placera på det stället du vill, detta är väldigt enkelt på tex buskar och träd men kanske värre på andra detaljer. Det viktigaste enligt mig är att få det så rent som möjligt och att bilden inte börjar se manipulerad ut, alltså man ska egentligen inte se att du åtgärdat bilden då blir det som bäst.
 
Kankse inget vidare tips eftersom ni säkert redan alla använder er av den funktionen men jaja ;)

Familjen Uggla

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro 
 
Åhh som ni ser har vi fått besök av familjen Uggla ute på Tidö-Lindö som består av mamma, pappa och 4 (vad vi tror) bäbisar. Det är full fart på dom små som håller på att gå i flygskola och sångkör så dom håller Mamma och Pappa vakna om nätterna, men man kan ju inte klaga när dom är så söta eller hur ;) Såg flera av dom idag i skogen flyga från träd till träd så det tar sig för dom små. Lilla bäbisen på bilden dock satt nyfiket kvar på sin gren och lät mig komma så pass nära så jag endast hade nån meter kvar till den, ung och oförståndig än så länge antar jag ;) Hoppas iallafall att få följa familjen Uggla i framtiden, riktigt imponerande och ståtliga djur det där!
 
PS!! Är de någon som vet vilken ras dom är får ni gärna hojta :D
 
Edit: Fått tips om att det är Slagugglor!

Före och efter redigering

Före:
Efter:
 
Före:
Efter:
Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro 
 
Det jag har gjort i Photoshop är:
- Dragit upp ljuset i Camera Raw och lagt på ännu lite mer i mitten i PS
 - Kontrast
- Förstärkt färgerna med Vibrance
- Lagt på vingettering
- Sista touchen att lägga på lite skärpa
 
Egentligen inga avancerade ändringar men visst gör det mycket på slutresultatet? :)

Sjukstuga

Nikon D800 & Nikkor 50mm f/1.8  Har inte så mycket bilder att lägga ut just nu så fick bli en från föregående fotografering alltså inget med texten nedan att göra.
 
Nu är jag här igen efter en rejäl omgång av örongångsinflammation som har gjort att jag legat däckad hemma sens förra onsdagen.. Har mått så jäkla dåligt fyfan, har knaprat i mig nio smärtstillande tabletter om dagen för att äns kunna gå upp ur sängen.. Men nu får det F******N va bra, tänker inte bli sjuk nå mer på ett jäkla tag! I och med det så har jag inte några nya bilder att bjuda på eller hunnit gjort inlägget jag sagt jag ska publicera heller men det kommer.
 
Nu är jag iallafall sjuk taggad på att plocka upp kameran ur väskan och knäppa lite nya kort, nån som har förslag på fotografering? :D