Familjen Uggla

Nikon D800 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro 
 
Åhh som ni ser har vi fått besök av familjen Uggla ute på Tidö-Lindö som består av mamma, pappa och 4 (vad vi tror) bäbisar. Det är full fart på dom små som håller på att gå i flygskola och sångkör så dom håller Mamma och Pappa vakna om nätterna, men man kan ju inte klaga när dom är så söta eller hur ;) Såg flera av dom idag i skogen flyga från träd till träd så det tar sig för dom små. Lilla bäbisen på bilden dock satt nyfiket kvar på sin gren och lät mig komma så pass nära så jag endast hade nån meter kvar till den, ung och oförståndig än så länge antar jag ;) Hoppas iallafall att få följa familjen Uggla i framtiden, riktigt imponerande och ståtliga djur det där!
 
PS!! Är de någon som vet vilken ras dom är får ni gärna hojta :D
 
Edit: Fått tips om att det är Slagugglor!


Kommentarer
Postat av: Sandra Eriksson

Ser ut som en slaguggla , riktigt fina djur. Avundsjuk att du fått så bra kort på dom!
Vi räddade en vuxen sån för ett tag sedan då den hade blivit överkörd på vägen ut mot tidö. Med lite tid på sig så kunde den flyga iväg! :)

Svar: Ja kanske det, har själv inte sett föreldrarna på nära håll men mamma såg den när den landa på gräsmattan för nån dag sen och stor var den iallafall sa hon haha. Åhh fint gjort av er, kanske den som är mamma eller pappa till dessa små? Dom kläcktes i ett träd uppe hos Mats och Ylva men nu har dom flyttat ner till våran skog, så söta!
Rebecca Tengström - Fotoblogg

2014-07-10 @ 22:10:17
URL: http://www.sandraeriiksson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback