EMS (Equine Metabolic Syndrome)


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Mitt hjärta ♥
Igår hade jag som sagt ut Equiterapueten ut till Play, detta på grund av att hon hade fått en utåtbuktad knöl mellan bog och hals.. Trodde de va en muskel som va lite svullen, men de visade sig inte fallet vara.. De va fett som har packats, därför de va så hårt och inte mjukt som de normalt är om de är hull.. Alltså så hon "fett depåer" på kroppen som sitter på lite konstiga ställen.. Hon är inte normalt fet utan de är en rubbning i hennes ämnesomsättning. De funkar typ som diabetes vad jag förstår? (inveklat som satan). Och där med allt detta får hon inte alls lika bra blodcirkulation när jag rider. De va tur att jag tog ut Monica som kunde se detta, för om de går för långt hamnar hon i en högrisk-zon för att få fång.. Och de vill man ju inte.

Detta har alltså hänt på cirka 2-3 veckors tid. Jag har märkt att hon blivit rundare om magen eftersom jag fått bytt sadelgjord till en längre.. Hon har blivit lite segare i skritten och traven, dock inte galoppen då hon bettet sig som en galning. Detta är förmodligen pga av hennes dåliga blodcirkulation som hon inte vart lika framåt som den Play hon brukar va. Jag hade börjat fundera på om hon hade börjat få ont i sin hovled igen som hon haft problem med, eller att de kasnke va så att hon inte hade samma energi nu när jag dragit ner kraftfodret eftersom vi tagit de lugnare när ridhuset vart avstängt.. Men icke, dock är jag superglad att de inte är nått med hovleden, hallelujha för de!!

Från och med igår så äter hon bara hö och mineraler, inget annat. Inte en ända morot, ingenting! Dock ska jag åka o köpa nån special "kur" för hästar med denna "sjukdomen" i Kvicksund på torsdag som hon kommer äta cirka 2 månader. Och de är nog tiden de kommer ta att få henne frisk om inte mer.. Undertiden ska hon motioneras friskt Hon ska skrittas mycket, men jag får trava och galoppera på henne. Ska helst rida långa rundor i mesta dels skritt. För om jag inte tar tag i de här nu så kommer hon få gå i grushage i sommar, och de finns inte som alternativ i min värld.. Hon ska bli frisk så fort som möjligt!

Och därmed så är min och Plays vår förstörd.. Iår igen. Är så jävla less på sjukdomar och skador, de är hela tiden nått. Detta är 4 året i rad de händer nått när Play börjar bli som finast i formen.. Denna gången får jag ju dock va glad för att jag får rida henne och att hon inte behöver stå med nått trasigt ben eller liknande..

Ska prata med med Monika när jag åker o köper tillskottet på torsdag.. Just my luck!




London baby!

Fick foton idag av min brorsa och Anna som har vart ui London förra veckan som jag ska redigera lite. Lånade ut min gamla kamera som de hade oh plåtade lite med.. Nu när jag sitter och kollar på bilderna så börjar jag längta som fan till London!! 2011 va första året på länge som jag inte åkte dit, årena innan har jag dock vart där 4 gånger.. Inte konstigt att man börjar få abstinens?!! LONDON ♥


Längtar!


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Sofie och Plättii i sommras :D
Nu när de börjar bli vår så börjar man längta tills utesäsongen börjar! Alltid lika roligt med hoppträningarna på söndagarna nere i paddocken.. Trött på att rida i ridhuset, vill ut i friska luften nu & tänk vad mycket roligare bilder man kan ta :D Man får dock va glad att vi har ett ridhus, inte alla som har de ;)


Söndag

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
Söndag igen då! Sitter i soffan nu och slappar, man lär ta vara på varje ledig minut! Och kvällen kommer forsätta lugn med mat och BigBrother veckofinal.

För övrigt så har jag haft utsläpp och intag i stallet den här helgen, så de har blivit rätt mycket tid tillbringad där. Red ut i morgonsolen i lördags, de va bra härligt :) Emorrn kommer equiteraputen och kikar på Play, välbehövlig minst sagt.


Sol!

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Måste ta nya bilder på Wille!
Snart har denna vecka flugit förbi också, tycker tiden bara går fortare och fortare? Är de så när man blir gammal? Bävar för att bli 23 i april, känner mig som en gammal kärring! Tyckte fan jag nyss tog studenten, men ikke.. Jaja, låt de bli helg snabbt nu så man kan njuta av livet ;)

Har fått värsta vårkänslorna efter idag, grymt väder! Har kän mig riktigt pigg av all solenergi man får som man inte är van vid.. Så tycker de kan fortsätta så här :D Nu ska jag försöka somna så de blir fredag ♥


Top Sites

Tänkte lista lite bloggar som jag läser dagligen!
1. http://idrus.blogg.se/ Min favorit blogg med en tjej som tar sjukt fina bilder och är såklart djur intressserad som mig :)
2. http://blog.shelleypaulson.com/ Älskar denna amrikanske fotografen som tar sånna jävulskt fina bilder med mycket känsla i.. Hon tar också mycket bilder på hästar som är ett plus! Vill man få inspration kan man ju kika in på hennes underbara blogg!
3. http://linafoto.blogg.se/ Tror att detta är sveriges populäraste fotoblogg! Riktigt fina bilder, brukar kolla in för att få inspration och tips! Skön blandning på tema i hennes bilder.
4. http://warnmarks.se/ Intressant hästblogg med bra texter, skadar ju inte att hon är fotograf heller ;)
5. http://hamreryttarna.blogg.se/ Började följa denna blogg eftersom Mazze, min kusins gamla foderponny var med i bloggen.. Även också för att jag red på hamre ridskola innan jag fick min första häst, roligt och se dem få hästarna som fortfarande står kvar. Rolig blogg med bra uppdatering :)

Följer även flera, men dem här är dem som kollars dagligen ;)


Trötti

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Fick bli en lite halvkass bild på min lill bebis ♥
Ligger i sängen nu och ska strax sluta ögonen, känner mig riktigt trött i mössan. Skulle va skönt o somna lite tidigare än vanligt då jag är lite av en nattuggla..

Kom hem sent från stallet efter ridigt och tagit hand om min pärla som har busat runt med mig i ridhuset.. Blev en del bockserier idag igen, dock kändes hon grymt fin fast vi haft lite uppbehåll.. Nu är de bara o trimma på, kanske ska till köping i helgen också och hoppa med Stina och Grålle :)

Natti!

Hovis

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Min tokfia ♥
Vilken skön dag till att börja med! Sol och varmt, snön smällter för fullt! Dock får man passa sig så man inte halkar omkull o gör illa sig nu alltså, de är sjukt halt!

Tillbringade flera timmar i stallet på morgonen eftersom hovis kom och skodde Playyan! Skönt med nya skor, snowpads och broddar så nu ska vi vara fit for fight att sätta igång på riktigt :D Imorrn eller på torsdag tänkte jag ta en runda i rishuset med henne, känna igenom så allt står rätt till i kroppen på henne. Idag släpte jag henne lös i där inne så hon fick springa av sig, jävla fart de blev på henne alltså.. Sen rulla hon sig typ 4 gånger, njutbart ;)


Tappsko


Nikon D5100 & Tamron SP AF 90mm F/2.8 MACRO (1:1)
Tjaaa! Måndag igen då! Har haft en rolig helg, kanske därför jag inte suttit framför datan och uppdaterat här..

Fredagen blev jäkla lugn så det blev att braka loss nere på krogen på lördagen då, roligt att damma av sig lite ;) Goa drinkar och gott sällskap, så jag led inte de minsta, snarare tvärtom! Blev en sen kväll och dem flesta blev hyffsat bakis dagen efter vill jag lova, så de ska va helt enkelt!

Det har också kommit en ny häst till stallet, ett sto som Play ska gå med.. Dem är ihopsläppta och allt nu, det gick bra förutom Play körde lite rodeo och sen rusade som fan så hon drog av sig en sko.. Passande nu till ridhuset är klart :( Dock fick jag tag i Pelle, han kommer emorrn kl 9 o skor, tur i oturen!


Ljusare tider..


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Gu vad fort den här veckan har gått alltså, eller den är ju inte slut ännu men nästan! Tycker veckorna bara går fortare och fortare, gör mig dock inget denna tiden på året, våren är mer än välkomen :D

Ser verkligen framimot att få fota i sommar! Alla fina färger, ljust hela dagara långa och sen kanske nån resa.. Känns som insprationen kommer sprudla lite mer då! Älskar att använda mitt macroobjektiv och ta kort på alla små äckliga insekter, hihi!


Rodeo

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Ser fram imot denna helg då jag inte har så mycket inplanerat alls faktiskt.. Ända so är att jag ska på årsmöte med våran ridklubb på lördag.. Hade tänkt att man kanske skulle dra ner på krogen nått om jag har lust :) Va ett tag sen man var ute nu..  Skulle behöva åka till Köping med Play så hon får springa av sig, men jag tror dock vårat ridhus börjar bli färdigt nu :D Taggad inför att träna lite "på riktigt" igen!!

Idag red jag ut med Sandras skötare vid åkrarna och trava o galoppa en liten sväng, blev en bockserie a la Play, som vanligt! Känns som jag skulle kunna bli rodeo ryttare efter dem här veckorna! Gå inte en dag utan man får sig några luftsprång här inte :D


Blond vs Brunt


Nikon D60 Tamron 10-24mm SP 3.5-4.5 Di-II LD IF Bilderna är från 2010.
Har börjat fundera lite påv vad man ska ha för hårfärg i sommar, blont kanske? Man blir ju oftast sugen på att va lite ljusare på vår/sommaren.. Ovan är en bild från midsommar 2010.. Fan va jag vill ha sommar...

Eller kanske mörkare?


Snö

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
Jag som tyckte de kändes som vår i Söndags?! Den känslan är ju i vilket fall bort blås. Igår snöade de som fan när jag ålkte hem från stallet så fick typ köra i 40km/h för jag inte såg kanten på vägen och höll på o vingla på fel sida, inte bra! Sen verkar de som att de har snöat lite undernatten också för fick sopa av bilskrället en bra stund i morse :P

Åkte till stallet senare igår för jag hade kvällsfodringen, hade inte planerat att rida eftersom jag inte vill rida ut på henne själv i mörkret när hon är spritt språngande galen! Så jag mockade och pysslade en del, sen fick Play även en massage i 40minuter med en gummiskrapa jag har! Hon verkligen älskar den, ser ut som hon inte vet vart hon ska ta vägen :P Väldigt effektiv nu också när hon fäller som tusan, två flugor i en smäll! Dock såg jag ut som en pälsboll efterråt, en vit sådan! Är lite roligt att att hon bara tappar vita hår, hon har typ blivit näst intill fux på 1 vecka! Känns som jag knappt känner igen henne för varje dag jag tar av täcket, rödare o rödare!


Shoot

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Kussen och Fami :D

Satt och kolla igenom bilderna från igår, trodde att jag hade tagit mycket flera? Men ikke, hade ju knappt några att välja mellan ju! Inte bra, förbättring där, helldre för många än för några!

Jag och Fredrik "firade" alla hjärtans dag idag istället för emorrn för då har jag kvällsfodring i stallet. Då hinner man ju knappt hem innan de är dax för bingen.. Fick iallafall en premunation på Shoot Magazine av honom :D Ska bli riktigt kul att få tidningen nerdimpad i postlådan varannan månad!! Fick lite annat smått o gott också ♥ :)



Fler bilder på Nisse!


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
Här kommer lite fler bilder på Nisse från i fredags! Han är en liten charmknutte den där, han älskar att klättra in i hästarnas boxar och lägga sig o gosa! Sötnosen :)

Idag eller emorrn blir förhoppningsvis ridhuset klart, hoppas verkligen för Play kommer snart ha av mig igen om hon fortsätter som hon gjort i helgen.. Hon bockade iväg med mig i 100 meter innan jag fick stopp på henne, bra balansträning ialafall..

Ikväll när ja kommer hem ska jag kolla igenom bilderna från igår, se om de finns nå mer fina på Erika o Famis ;)


Lugn helg

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Erika och Famisen från idag! Fame älskar att lägga huvudet på Erikas axel och sova lite ;P

Hallojaa! Fan vad skönt de har vart med helg nu alltså, välbehövligt minst sagt!

Min helg har vart relativt lugn, i fredags så var Sandra och Maria hemm hos oss och drack lite vin.. Var meningen att vi skulle göra irish coffee, men jag vettefan de blev ju helt bortglömt ibland allt pladder :P Jag va lite sugen på att ta en utgång ner på stan, men kylan hindrade mig.. Lagom frusen när man kom hem från stallet, och ville inte bege mig ut i skiten igen!

Förresten satt jag och freddepedde (;)) och pillra lite med design koderna på bloggen men de gick åt helevte! Vill få min design bra, stör mig på denna :(


Nissepisse

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Mjaaau säger kitler, ehh Nisse mena ja ;)

Ovan är en bild som jag tog på en av stallkissorna! Jag hade firmabilen som jag hade levererat nyfiskad fisk i och de kan jag ju säga att katterna märkte direkt!! Dem hoppa upp på flaket o slicka snuskpellarna :P

Red ut med Petra och Chamir idag i kylan (fyfan vad kallt det vart idag???!!). De var riktigt härligt, vi travade och galopperade runt sjöängarna! Hästarna va pigga men dem skötte sig förutom Play som la på nån spark och skrämde Chamir lite.. När vi kom in så hade dem fått sånt där sött frostskägg, gullungar!

Just nu sitter jag o kollar på priser för att åka till en Equi terapuet klinik för hade kanske tänkt att åka dit med Play.. Vet dock inte om de blir nu, för det kanske kommer ut en o masserar play nästa vecka om jag har tur! Det behövs verkligen eftersom jag känner att hon är stel i ländryggen på vänster sida och i halsen/bogen på vänster också.. Hon är väldigt hård och stum där, känns som de kommit fram nu när hon fått ta det lugnare.. Så de måste åtgärdas!


Nackspärr

 
Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Vaknade med nackspärr i morse, legat illa inatt antagligen. Känns som huvudet ska ramla av kroppen ibland men annars är de gött, haha :P
Så det blev ingen ridning idag, har ingen lust att sitta på stutsig häst när jag knappt kan vända huvudet åt sidan.. Istället gick jag ut och kolla på hur de gick med ridhuset.. Börjar bli klart nu snart så jävla gött. Ser ut som underlaget kommer bli bra denna gång, längtar tills man kan börja rida där inne :)
Nu ska jag kolla på Top Model innan duschen och sängen blir aktuellt, hare gött!


...

Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G Behöver verklien nya bilder nu, nu, nu!!

Får försöka styra upp lite nya bilder i helgen som kommer medans de fortfarande är ljus ute.. Vill ta porträtt inte nå jävla bilder på mammis blommor i fönstret, haha!

Har suttigt och i flera dagar nu med headern och får de inget snyggt alls, så nu har jag inga idéer igen.. Alla dem andra gick i kras.. Fan ingen INSPRATION!!!


Dagens

 

Vill att de ska bli helg så man kan ut och fotografera! Sugen på porträttfoto, behöver motiv!

 

Dagens humör: Trött och seg, bra va?

Dagens mående: Bra men känner mig inte speciellt inspirerad till dagens sysslor.

Dagens borde: Ta tag i ridningen och arbeta igenom Play så hon inte blir koko.. Svårt dock när man inte har nått bra underlag..

Dagens frisyr: Utsläppt, toffs senare när man ska till totto!

Dagens smink: Inget smink

Dagens klädsel: Just nu, svarta jeans med tights under. Glamouröst :)

Dagens planer: Rida ut med nån annan i stallet hoppas jag! Och hämta bilen som är på service under dagen, om den blir klar nu idag!

Dagens materiella vill ha: Ett nytt kamerahus, ett objektiv, en ny bil, ett ridhus.. Billiga saker :)

Dagens fundering: Funderar över vad som är dagens fundering, hmmm...

Dagens beroende: Varma kläder, utan dem hade jag inte överlevt en kväll i stallet.

Dagens tråkigaste: Mörkret och jobba.. Vill sitta hemma i sängen med min Mac ♥

Dagens längtan: Längtar tills jag slutar jobba och jag kan åka och pussa på min bebis.

Dagens superlängtan: Superlängtan? Hmm.. SOMMAREN, eller ja först våren då! Och sen längtar jag efter att resa.

Dagens tidning: Shoot Magazine

Dagens låt: Pink Floyd- Coming back to life
 



Kvällsfodring

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Söta Chamir :)

Måndag och ny vecka såklart! Idag blev det jobb, hade dock de rätt gött då jag fick sitta i bilen i ett par timmar och urätta lite ärenden. Passade på att åka förbi Spiltan för att köpa Krafft till bebisbus, slank även med en Lick it sten (tror jag de heter?) i bär smak. Både jag och Play älskar dem, ja jag brukar smaska lite på dem också, sjukt goda ju :D

Efter jobbet slappade jag lite och åt mat med mamma, gotti! Hade nämligen kvällsfodringen i stallet, därför jag inte slängde mig direkt i bilen efter jobbet som man annars brukar göra.. Red inte dock eftersom ridhuset är avstängt och hade ingen lust att rida ut på galen häst själv i mörkret och de va inte så många andra i stallet vid den tiden ifall de skulle hända nått.. Ibland får man tänka på säkerheten, har ingen lust att Play skulle komma lös i mörkret och bli påkörd direkt :( Gjorde fint inne hos Play, fyllde på med 2 spånbalar så de blev mjukt o gosigt.. Play rulla sig två gånger och pula runt i det, så de va uppskattat :)


Helgen

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro En bild på goaste Anna från igår :)

Igår va jag ju som jag sagt innan i Uppsala hos min brorsa och hans tjej Anna. De va mysigt och roligt! Kollade in deras lägenhet först och sen trotsade vi kylan och åkte ner på stan. Började med att kika in i kyrkan, är inte så kyrklig av mig så råkade använda några svordomar i mitt språk, så som "jävlar, vilken stor kista" och direkt efter "opps, inte svära i kyrkan men man är inte så jävla van att vara i en", IQ noll ;P Efter de gick vi ner på stan o shoppa, käkade, shoppade igen och fikade :P Kom hem sent på kvällen, kollade lite på tv innan man däckade.

Idag har jag fodrat hästarna i hagen och ridigt ut i det iskalla jävla vädret som piskar en i ansiktet :( No fun!

Har vart en skön och lugn helg, nu har man söndags ångest så de smäller om ett dock! Men nu ska jag försöka slänga ihop en ny header, eller iallafall börja med! Fick nyss lite idéer som jag ska testa :D



Fredag


Nikon D5100 & Nikkor 50mm f/1,8G
Snart blir det ut i kylan igen.. Älskar den torra luften som är just nu, känns så himla fräsht :D

Fredagkväll ikväll, what to do?!! Blir lugnt iallafall för jag ANTAR att jag ska köra till Uppsala emorrn, för morsan hon vill inte -.- Ibland skulle de va skönt och inte ha körkort så man kunde gå på krogen dan före ;)


Morgon i stallet


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro En bild på Fame från imorse, min kusins häst!

Idag var jag ut till stallet på morgonen egentligen skulle hovis komma ut men han hade så ont i ryggen så deblev inget.. Passade på att rida ut istället, hade ingen lust att rid amörkret om hon skullöe va lika galen som igår.. Idag skötte hon sig dock bättre! Hon var extremt pigg, men höll sig iallafall på marken och försökte inte slunga av mig, och de är ju posetivt! :P Vi travade och galopperade lite eftervägen där de låg en del snö.. Extrem mysfaktor med det fina vintervädret!

Efter jobbet åker jag ut och mockar och gör mat åt henne för det hann jag inte imorse.. Emorrn blir det inte stallet för min del, Sofie ska mocka och så åt Playyan för jag ska hälsa på brorsan och hans tjej i Uppsala emorrn, trevligt trevligt!


Sjuk och mördbultad..

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro Bild från dag på knäpphästen...

Skrev ju att jag började känna mig krasslig igår, bara nåntimme efter de så mådde jag skit mysko.. Feber, frös, mådde illa, ont i huvet och ont magen, känns som hela kroppen balla ur :( Inte skoj! Kände mig dock bättre idag, men fortfarande seg så var hemma från jobbet..

Passade på att åka till stallet tidigt medans de va ljust och ta en ritt utomhus, gick väll inte helt som planerat dock!! Hästfan, (haha Play jag älskar dig men vafan ibland fattar man fan inte va de håller på med??!) va helt jävla hyper och knäpp i bollen.. Eftersom ridhuset är avstängt och de är mörkt ute annars när jag rider har jag bara kunnat skritta henne, och idag fick Play nog och bomben inom henne exploderade minst sagt!!
Börja med när jag skulle hoppa upp barbacka så började hon fara iväg! Sen efter vi gått 30 meter får hon nå jävla bock utfall när vi mötte en annan häst.. Efter de kändes hon tokfin, all energi samlad på ett bra sätt.. Kom sen ut på en åker nån kilometer senare coh då kände jag att hon ville exploder hela tiden om hon inte fick som hon ville.. Är inte speciellt kaxig när man sitter barbacka och VET hur jävla kraftiga hennes dampattacker är när hon är så koko i huvudet! När vi började vända hemmåt taktade hon som en tok och jag tänkte fine hon får fan göra de för om jag tar i henne nu kommer hon köra rodeo och jag som kände mig halv krasslig hade ingen lust med de IGEN!! Så längde tyglarna så hon fick takta på, tror du inte fan hästkraken flyger rakt upp i luften, åt sidan ja åt alla jävla håll så jag druttar av rakt i den frysta marken. Wiiie jag som redan mådde halvbra :( Bestämde mig för att gå hem med henne eftersom jag tror aldrig Play hade accepterat att stå stilla medans jag skulle hoppa upp igen så hyper som hon va.. Så vi trask på hemmåt och under den tiden höll jag väll på att få hästen halft över mig och upp i knät eftersom hon skulle flyga åt alla möjliga håll.. Hon till och med skulle trava ut med mig när jag ledde henne ut i hagen efteråt.. Brottom, brottom!!

Så nu tycker jag dem kan bli klara med ridhuset och att de kan bli lite varmare så Play inte blir så förbannat pigg och hyper som hon är nu!! Då kanske de går att rida henne igen?!! :P


Hemma

Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Nu är jag hemma från stallet och ligger under täcket i sängen o fryser, brr :( Svin kallt ute nu ju, känns kallare än vad tempen visar..

Sixten följde med till stallet och kolla efter katterna, de gillar han :P Han vågar dcok inte gå fram till dem, fegis! Medans han spana efter dem så fixade jag all mat och mocka, sen blev de en avborstning av Playyan så hon fick stå utan täcke o lufta sig liiite iaf :)

Hörde att de skulle ta längre tid att fixa ridhuset än beräknat, vettefan hur jag ska göra nästa vecka.. Hade tänkt att hon skulle få en lugn vecka, men inte två??! Vill åka till Köping och rida men är ju svinhalt just nu alltså.. De är väll bara att bita ihop och rida ut i kylan..

Nu ska jag strax dricka thé för börjar känna mig lite krasslig, halsen krånglar :(


Resten av fotona..


Nikon D5100 & Tamron AF 70-200/2,8 Di IF Macro
Hallloj! Här kommer resten av fotona som jag har redigerat från i söndags. Finns nog ännu mer bilder att pillra på, men de kanske blir lite tradigt eller? Jag vet inte.. Kommer kanske ännu flera i ett senare skede :)

Red ut en sväng igår iallafall, blev skrittut runt eklunda i mörkret.. Play va beskedlig trotts gjordar (stavning?) av hjort och råddjur som sprang runt på åkrarna! Testade täcket också, satt som en jävla smäck!! Tur att jag inte tog den mindre storleken som hon i vanliga fall brukar ha.. Men eftersom täcket är så pass tjockt och gott så tar de sin lilla extra plats somd en fyller upp.. Dem skickar upp en hals till täcket tills på fredag som jag ska hämta ut också, dock i storlek L så blir spännande om den nu passar!

Ikväll ska hon iallafall få vila tänkte jag.. Vill att ridhuset ska bli klaaaart! Och jag hoppas, hoppas, hoppas att underlaget blir bra nu så man slipper ojämnheten så man slipper sitta och tänka på de när man rider!

Och till headern.. Har suttit och kollat igenom bilder på datan och jag vettefan vad jag ska anvbända till min nya.. Eller hur den ska se ut.. Lär nog ta ett tag att få fram en ny, men jag kämpar på ;)

Bildbomb är väll att ta i men: